Yeni Kurulan Tarımder, 1. Olağan Genel Kurulunu Yaptı

Gaziantep ve bölgesinde tarım sektöründe ve tarıma dayalı sanayi alanında görev yapanların eğitimi, buna bağlı olarak verimin artırılması, yaşam şartlarının iyileştirilmesi, AB tarım politikalarına uyum sağlanması amacıyla Tarımsal Üretimi Geliştirme, Kalkındırma ve Destekleme Derneği (TARIMDER) kuruldu

Gaziantep ve bölgesinde tarım sektöründe ve tarıma dayalı sanayi alanında görev yapanların eğitimi, buna bağlı olarak verimin artırılması, yaşam şartlarının iyileştirilmesi, AB tarım politikalarına uyum sağlanması amacıyla Tarımsal Üretimi Geliştirme, Kalkındırma ve Destekleme Derneği (TARIMDER) kuruldu.
TARIMDER'in 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapılarak yönetim ve denetleme kurulu üyeleri seçildi. Gaziantep Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurul toplantısında yapılan seçimde yönetim kurulu başkanlığına Metin Boyu seçilirken üyeler derneğin misyon, faaliyet amacı, tüzük ve üyelik şartları konusunda bilgilendirildi. Büyük çoğunluğu özel sektörde görev yapan ziraat mühendisi, gıda mühendisi, işletmeci, yönetici ve uzmanlardan oluşan dernek üyelerinin katılımıyla yapılan genel
kurul toplantısının ardından çalışmaların hızlandırılacağı belirtildi.
TARIMDER'in yönetim kurulu başkanlığına seçilen Metin Boyu, hedeflerinin büyük bir potansiyel oluşturduğu halde yanlış politikalar ve eğitimsizliğin yol açtığı önemli sorunları bulunan sektörde bilinç oluşturarak tarım ve tarıma dayalı sanayide katma değerin artırılması olduğunu belirtti.
Yönetim kurulu Metin Boyu, Osman Nuri Yavuz, Ferhat Karaköy, İsmail Karaköy, Mehmet Gökot, Nazmi Oktay ve Mehmet Nesanır'dan oluşan TARIMDER hakkındaki ayrıntılı bilginin "www.tarimder.com" web sitesinden edinilebileceği bildirildi.