Yaz Kur'an Kursları Öncesi İmamlara Seminer

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca ülke genelinde 21 Haziran-20 Ağustos 2010 tarihleri arasında 3 kur olarak düzenlenecek olan "Yaz Kur'an Kursları" öncesi Yenipazar İlçe Müftülüğü bünyesinde görev yapan din görevlilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi

Yaz Kur'an Kursları Öncesi İmamlara Seminer
  Diyanet İşleri Başkanlığı ' nca ülke genelinde 21 Haziran-20 Ağustos 2010 tarihleri arasında 3 kur olarak düzenlenecek olan " Yaz Kur ' an Kursları " öncesi Yenipazar İlçe Müftülüğü bünyesinde görev yapan din görevlilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi .
Yenipazar İlçe Müftülüğü bünyesinde din hizmetleri ile Kur ' an Kursu hizmetlerinde çalışan personelinin çok olması nedeni ile seminer programını iki hafta önce başlattı . Çarşı Camiinde gerçekleştirilen ve 5 gün sürecek olan seminerde İlçe Müftüsü Mustafa Aydın tarafından din görevlilerine kurs programı boyunca dikkat edecekleri hususlar hakkında bilgiler verildi .
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Mustafa Aydın , " 21 Haziran ' dan itibaren , ilköğretimin 5 ' inci sınıfını tamamlayan öğrenciler için kanuni temsilcilerinin talebine bağlı olarak Kur ' an-ı Kerimi ve Mealini öğrenebilmeleri ve Dini Bilgilerini geliştirebilmeleri amacıyla 9 hafta süreli Yaz Kur ' an Kursları düzenleniyor . 3 Kur halinde yapılacak olan Yaz Kur ' an Kurslarında , Kur ' an-ı Kerim , İtikat , İbadet , Siyer ve Ahlak Dersleri yapılacak . Haftada 5 gün , günde 3 saat olarak yapılacak derslerin sonunda kurlarını başarı ile bitiren öğrencilere Katılım Belgesi verilecek " dedi .
Yaz Kur ' an Kurslarına her yıl ilçe genelinden binlerce öğrencinin katıldığını ifade eden Aydın , " Onların psikolojik gelişimine uygun olarak eğitim-öğretim yapmamız gerekmektedir . Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan müfredat çerçevesinde verilecek eğitimin kalitesini artırmak , doğru din anlayışını , bilgisini öğretmek istiyoruz . Din görevlilerimizi kurs öncesi seminere alıyoruz . Öğrencilerimize güzel dinimizi sevdirmek , ders müfredatını sevgi hamuru ile yoğurarak işlemek , eğitim metodlarını göstermek amacı ile düzenlenen seminerler amacına ulaşıyor . Veliler olarak çocuklarımızın dini eğitiminden sorumluyuz . Çocuklarımıza , kitapların en yücesi Kur ' an-ı Kerim ' i öğretip , prensipleriyle yetiştirmek hepimize Yüce Allah ' ın hoşnutluğunu kazandıracak , dünya ve ahirette büyük ikramların kapılarını açacaktır . Kur ' an terbiyesi ile büyümüş evlatların anne ve babaları , cennette herkesi imrendirecek , anne ve babalarını taçlarla taltif edilmelerine vesile olacaklardır " diye konuştu .