Kartal'da güreş takımı ilk sınavına çıkıyor

Kartal Belediyesi güreş takımı kuruluşunun ilk senesinde Türkiye şampiyonasına gidiyor. Kartal'ın Güreş Takımı uzun bir aradan sonra tekrar mindere me

Kartal Belediyesi güreş takımı kuruluşunun ilk senesinde Türkiye şampiyonasına gidiyor. Kartal'ın Güreş Takımı uzun bir aradan sonra tekrar mindere merhaba dedi.

İlk olarak 1950'li yıllarda kurulan, yetiştirdiği sporcu ve kazandığı milli müsabakalarla adından sıkça söz ettiren Kartal Güreş İhtisas Kulübü Takımı daha sonra 90'lı yılların başında unutularak yok oldu. Op. Dr. Altınok Öz'ün Kartal Belediye Başkanı olmasından sonra Kartal'da tekrar hayata geçirilen güreş takımı, Kartal Belediyespor Güreş Takımı ismini alarak çalışmalarına başladı.

Başkanlığını Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Mermertaş'ın yaptığı Kartal Belediyespor Kulübü'nün bir takımı olarak faaliyete geçirilen Güreş Takımı yaptığı antrenmanlardan sonra başarılı grafik çizmeye başladı. Milli antrenörleri İsmet Bağcı ve Muammer Belge ile liseler arası yapılan güreş maçlarına 14 güreşçisi ile katılan Kartal Güreş Takımı, yaptığı müsabakalar sonucunda 13 madalya ve 3 kupa ile evine döndü.

Kartal Belediye Başkanlığı Kupası için 13-14 yaş aralığında Liseler arası yapılan güreş turnuvasında da üstün başarı elde eden Kartal Güreş takımı elde ettiği derecelerle Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

9 – 13 Haziran tarihleri arasında Çorum'da düzenlenecek olan Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası'nın hazırlıklarını tamamlayarak müsabakaların başlamasını bekleyen Kartal Belediyespor Güreş Takımı, Çorum'dan da madalya ve kupalarla döneceklerini belirttiler.