Tesco Kipa, 2010 Hedefleri Doğrultusunda İlk 3 Ayda 500 Kişiye İstihdam Sağladı

Yılın ilk çeyreğinde 2010 istihdam hedefinin yüzde 25'ine ulaşan Tesco Kipa, perakende sektörünün öncü kuruluşlarından biri olmanın yanında, ülke ekonomisine güçlü istihdam verileriyle de katkı yapmayı sürdürüyor

  Yılın ilk çeyreğinde 2010 istihdam hedefinin yüzde 25 ' ine ulaşan Tesco Kipa , perakende sektörünün öncü kuruluşlarından biri olmanın yanında , ülke ekonomisine güçlü istihdam verileriyle de katkı yapmayı sürdürüyor .
Ekonomi Koordinasyon Kurulu ' nun " Ulusal İstihdam Stratejisi " gündemiyle toplanması ile denk gelen dönemde , Tesco Kipa , ekonomi gündeminin en önemli konusu haline gelen istihdam sorununa , işbaşı yapan yüzlerce yeni personelle çare oluyor . Daha önce 2010 yılında 2 . 000 yeni personeli işe alacağını açıklayan Tesco Kipa , yılın ilk üç ayında 500 kişiyi işe aldı .
2009 ' da yaşanan küresel ekonomik kriz , tüm diğer sektörler gibi perakende sektörünü de etkilemiş olmasına rağmen Tesco Kipa , düzenlediği kampanyalar ve yeni açtığı mağazalar ile tüketicilerinin bütçelerine destek olmaya devam etti . Müşterileri için değer yaratan projeleri ve alışveriş fırsatlarını hayata geçiren Tesco Kipa , 2010 yılı içinde 2 bin yeni personel istihdam etme hedefinin yüzde 25 ' lik kısmını tamamlayarak yeni açtığı mağazalarla 500 kişiye istihdam sağladı .
Tesco Kipa , 2010 hedefleri doğrultusunda ilk 3 ay içinde açtığı Turgutlu , Polatlı , Fethiye mağazalarında ve bu ay sonunda açılacak olan Muğla mağazası ile 500 kişiye istihdam sağladı .
Kipa ' nın 2010 yılı hedefleriyle ilgili olarak Tesco Kipa CEO ' su Paul Ritchie şöyle dedi : " Global ekonomideki gelişmeye paralel olarak 2010 yılı hedeflerimiz kapsamında ilk 3 ay içinde açtığımız yeni mağazalarla müşteri odaklı hizmet anlayışımızı , uluslararası know-how ' ımızı , çevre dostu perakendecilik yaklaşımımızı müşterilerimize sunmaktan memnuniyet duyuyoruz . Özellikle sene başında belirlemiş olduğumuz 2000 kişilik istihdam hedefimizin önemli bir bölümünü bu kadar kısa sürede yakalamış olmak bizi
gurulandırıyor " .
Ekonomide geçtiğimiz yıl yaşanan daralmaya karşın yatırımlarına devam eden Tesco Kipa , Turgutlu , Polatlı ve Fethiye ' de yeni hipermarket mağazalarının açılışlarını gerçekleştirildi . Tesco Kipa , 41 ' i hipermarket , 72 ' si ekspres olmak üzere toplam 113 mağazası , 230 . 000 metrekare net satış alanı ve yaklaşık 7 . 500 çalışanıyla Türkiye ' nin en önde gelen perakendeci kuruluşlarından biri konumunda bulunuyor .