Meksika'da ölüm çukurundan 55 ceset çıktı

Meksika'da, daha önce 20 cesetin bulunduğu eski bir gümüş madeninden çıkartılan ceset sayısı 55'e ulaştı.

Guerrero eyalet başsavcısı Albertico Guinto, yabancı turistlerin ilgi gösterdiği Taxco kentine yakın bir bölgedeki madende yaklaşık 10 gün önce 20 cesedin bulunduğunu anımsatarak, cesetlerin maden içindeki yaklaşık 150 metre derinliğindeki bir çukura atıldığının belirlendiğini ve bu çukurda araştırmanın sürdürüldüğünü kaydetti.

Şimdiye kadar çukurdan çıkarılan ceset sayısının 55'i bulduğunu ifade eden Guinto, bu kişilerin uyuşturucu çeteleri tarafından öldürüldüğüne inanıldığını söyledi.

Son dönemde kaçırıldığı bilinen bir cezaevi müdürünün cesedinin de madenden çıkarıldığını bildiren Guinto, cesetlerin büyük çoğunluğunun kimliğinin henüz belirlenemediğini ifade etti.

Yürütülen soruşturma kapsamında 15 kişinin yakalandığını söyleyen Guinto, madendeki çalışmalara ara verildiğini, ceset sayısının daha da artmasından endişe edildiğini kaydetti.

Devlet Başkanı Felipe Calderon, 2006 yılında ülke genelinde uyuşturucu çetelerine karşı geniş çaplı bir mücadele başlatmıştı. Geçen süre içinde ülke genelinde meydana gelen şiddet olaylarında yaklaşık 23 bin kişi öldü.

Haber 7