Köylü Muhtara Kızdı Azalar Zihinsel Engelli Oldu

Isparta'nın Merkeze bağlı Küçük Hacılar köyünde, 29 Mart 2009 yerel seçimlerini kazanan muhtar Ali Çönür'ün 8 azası 1 yıl içinde tek tek istifa etti

  Isparta ' nın Merkeze bağlı Küçük Hacılar köyünde , 29 Mart 2009 yerel seçimlerini kazanan muhtar Ali Çönür ' ün 8 azası 1 yıl içinde tek tek istifa etti . Azasız kalan köyde pazar günü yenilenen seçimlerde köylünün tepkisi sandığa ilginç bir sonuçla yansıdı .
550 seçmenin bulunduğu köyde oy kullanan 48 kişi , muhtara olan tepkisini zihinsel engelli vatandaşları aza seçerek koydu . Köy Muhtarı Ali Çönür , 4 asil , 4 yedek azalık için aday listesi oluşturmayınca oy kullananlar sürpriz bir sonuç çıkardı . 4 kişilik asil listede en çok oyu zihinsel engelli Mustafa Karataş aldı . Diğer zihinsel engelli Mehmet Ali Toptaş , Yusuf Toptaş ve Mehmet Kurt da yedek listede aza olarak yer aldı . Aza listesinde geçimini dilencilik yaparak sağlayan Ümmet Öztürk de yer aldı .
KÖY HALKI NE DEDİ
Köy halkından Mustafa Toptaş , muhtarın köyü idare edemediğini belirterek " Millet oy kullanmaya gitmedi , gidenlerde böyle bir tepki gösterdi . Engelli olmayan azalarda seçildi ama onların seçildiklerinden hiçbir haberi yok hatta istifa ediyorlar . Köylü böyle bir tepki gösterdi , muhtara istifa et çağrısı gibi bir şey yaptılar . Ama muhtar nedense direniyor " dedi .
Köy Muhtarı Ali Çönür de yönetimde herhangi bir engel olmadığını belirtip asil bulunan listedeki 3 üyesi ile çalışmalarını yürüteceğini söyledi . Seçmenin sandık başına gitmeyişini ise bahçe işlerinin yoğunluğuna bağlayan Ali Çönür , " Köy halkının çoğu benim yanımda " diye konuştu .