'K' türü taşıt yetki belgeleri Kırşehir TSO'dan verilecek

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)'nın, Ulaştırma Bakanlığı nezdinde başlattığı çalışma ve girişimler sonuç verdi. 'K' türü belgeler bundan sonra

  Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası ( TSO ) ' nın , Ulaştırma Bakanlığı nezdinde başlattığı çalışma ve girişimler sonuç verdi . ' K ' türü belgeler bundan sonra Kırşehir TSO ' dan verilebilecek .

Konuya ilişkin bilgi veren TSO Başkanı Müfit Göçen , Kırşehir ' de bulunan nakliyecilerin ve nakliye firmalarının , bundan sonra Ankara ' ya gitmek zorunda kalmayacağına dikkat çekti .

Başkan Göçen , ülkede karayolu taşımacılığını kayıt altına alma ve disipline etmeye yönelik , 2005 yılında başlatılan yetki belgesi alma zorunluluğu üzerine birçok nakliyeci ve şirketin , yaptıkları iş türüne göre ' K ' türü yetki belgesi almak zorunda kaldığını belirtti .

Göçen , " Kanun çıktıktan sonra çok az ilde yetkilendirme çalışmaları başlamış , Kırşehir ise Ulaştırma Bakanlığı Ankara Karayolları Bölge Müdürlüğü ' ne bağlanmıştır . Bu durum Kırşehirli nakliyeciler ile yük taşıyan şirketlerin , yetki belgelerini almak için Ankara ' ya gitmek zorunda kalmalarına ve bir takım sıkıntıları da beraberinde getirmeye başlamıştı . Ancak , odamız tarafından başlatılan yoğun girişimler sonucunda bu sıkıntıların önüne geçilmiş ve Kırşehirliler artık Ankara ' ya gitmeden , işlemlerini odamızdan yaptırabilecektir . " dedi .

TSO Başkanı Müfit Göçen , Ulaştırma Genel Müdürlüğü verilerine göre , Kırşehir ' de 2 bin 77 araç bulunduğunu belirterek , " Kırşehir ' de 118 çekici , 454 kamyonet , 113 otobüs , 128 Y . Römork , 4 römork , 1253 kamyon ve diğer araç guruplarından da 7 tane bulunuyor .

Bugüne kadar belgelerini almamış olanların , yeni müracaatlarını odamıza yapmaları gerekmektedir . Ancak , belgelerini daha önce Ankara ' dan alanların dosyasını bir dilekçe ile Kırşehir ' e naklettirmeleri gerekmektedir . Bu konuda ilgili firma veya kişiler odamıza başvurarak dilekçelerini verebilecekler . Ayrıca , veraset ile de devir ve 1 . derecede yakınlara yapılan devirler Ankara ' da yapılacak . Ayrıntılı bilgiler için Kırşehir TSO ' ya başvuru yapılabilecek . "