HSYK Başkanvekili Özbek: Yargıtay seçimlerinde referans olanlar vardır

HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın yüksek yargıda kadrolaşma ve tayinlere müdahalesine yönelik telefon konuşmalarının ba

  HSYK Başkanvekili Kadir Özbek , eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ' ın yüksek yargıda kadrolaşma ve tayinlere müdahalesine yönelik telefon konuşmalarının basına yansımasını değerlendirdi . Özbek , bu konuda hiçbir karanlık nokta bırakmamak için gerekli açıklamayı daha sonra yapacağını söyledi .

Gazetecilerin ' ' Oktay , Yargıtay seçimlerinde isim önerdi mi? ' ' şeklindeki sorusuna HSYK Başkanvekili Özbek , ' ' Yargıtay seçimlerinde veya benzeri temalarda muhakkak talepte bulunanlar , referans olanlar vardır . ' ' cevabını verdi .

Ergenekon soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde Ankara ' da gözaltına alınan eski Adalet Bakanı Oktay ' ın yüksek yargıya yönelik faaliyetleri ve HSYK Başkanı Özbek ' e ilişkin tayinlerde telefonla talimat verdiğine dair iddialar bugün basında yer aldı . Seyfi Oktay ile zaman zaman bir araya geldiğini doğrulayan Özbek , HSYK girişinde konuya ilişkin gazetecilerin sorularını şöyle yanıtladı : ' ' Basında çıkan haberleri bilmiyorum . Sayın Bakan ile daha öncede çalıştığımız bir şahsiyet . Elbette zaman zaman bir araya gelerek konuştuğumuz oldu . ' '

Şu an için soruşturmayı etkileyecek her hangi bir açıklamada bulunmak istemediğini belirten Özbek , ' ' Konuya ilişkin soruşturma devam ediyor . Soruşturmayı etkileyecek , konunun içeriğine girecek bir şeyler söylemem yanlış olur . ' ' diye konuştu . Söz konusu iddialarla ilgili karanlık nokta bırakmayacak şekilde açıklamalarda bulunacağını söyleyen Özbek , ' ' Bu konuda hiçbir karanlık nokta bırakmamak için gerekli açıklamayı yaparım ' ' şeklinde konuştu . Gazetecilerin ' ' Oktay , Yargıtay seçimlerinde isim önerdi mi ' ' şeklindeki sorusuna HSYK Başkanvekili Özbek , ' ' Yargıtay seçimlerinde veya benzeri temalarda muhakkak talepte bulunanlar , referans olanlar vardır . ' ' yanıtını verdi . Özbek , yüksek yargı üyelik seçimlerinde talepler yada referanslar olsa da sonuçta kurul kararının geçerli olduğunu beyan ederek , ' ' Birisinin istediğiyle söylediğiyle bu olmaz . " dedi .