Bahçeli: İki Yüzlülük Yapılıyor Tbmm

-BAHÇELİ: İKİ YÜZLÜLÜK YAPILIYOR TBMM (A.A) - 08.06.2010 - MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ, 'IRAK'TA YILLARDIR SÜREN KANLI OYUNLARA GÖZ YUMANLARIN,-

 

-BAHÇELİ : İKİ YÜZLÜLÜK YAPILIYOR

TBMM ( A . A ) - 08 . 06 . 2010 - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli , ' Irak ' ta yıllardır süren kanlı oyunlara göz yumanların , Türkmenlerin ezilip horlanmalarına aldırmayanların , Mehmetçiklere bir cenaze merasimini bile çok görenlerin , Allah ' ı zikredenleri eleştirenlerin yalnızca Gazze üzerinden Müslümanlara , Orta Doğu ölümleri üzerinden şehitlere sahip çıkmaya çalışmaları tam bir aldatmadır , tam bir istismardır , tam bir iki yüzlülüktür ' dedi .

Bahçeli , partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada , MHP ' nin , İsrail ' in yardım gemisine yaptığı saldırıyı duyduğu andan itibaren gösterdiği tepkinin arkasında olduğunu ifade etti .

Bahçeli , ' Uluslararası sularda gerçekleşen bu saldırı , Türk milletine karşı yapılmıştır . İsrail cezasız , ölümlerle sonuçlanan bu düşmanlık karşılıksız kalmamalıdır ' dedi .

Aradan geçen yedi günlük süre içinde hükümetin , ' hamasi nutuklardan ve sahte çıkışlardan başka ciddi sayılacak hiçbir girişimde bulunmayacağını ve bu anlayışla etkili ve kalıcı bir sonuç elde edemeyeceğini gösterdiğini ' savunan Bahçeli , ' Yardım faaliyetinin sakıncaları konusunda Dışişleri Bakanlığı önceden uyarıda bulunmuş mudur? Dışişlerinin vaki uyarısından sonra Gazze ' ye gitmeye hazırlanan bazı AKP milletvekilleri bu kararlarından vazgeçmişler midir? ' sorularını yöneltti .

' Olayın duyulmasının ardından sözlü bile olsa haklı ve yerinde tepkiler göstermeye başlayan Başbakan Erdoğan , hükümeti ve partisi , ilerleyen günlerde yaptırımdan kaçıp hamasete sığınarak süreci neden soğutmaya çabalamışlar? ' diyen Bahçeli , şöyle konuştu :

' Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinden bağlayıcılığı ve yaptırımı olan kınama kararı çıkartılamamış , bunun yerine , etkisi olmayan Başkanlık açıklaması ile yetinilmiştir . Başbakan ' ın dünyayı ayağa kaldıracağız iddiaları da daha baştan boşluğa düşmüştür . İsrail ' in yaralı ve vefat etmiş vatandaşlarımızı iadesi bir diplomatik zafer gibi sunulmaya çalışılmış , ne Arap ülkelerinden ve bunların oluşturduğu birliklerden , ne de birbirlerine ön isimleri ile hitap edecek kadar samimi olunan nikah şahidi yabancı başbakanlardan veya eşbaşkanlık yaptığı küresel projelerin sahibinden İsrail karşıtı bir açıklama ve destek alınamamıştır . '

- ' ELDE TEVRAT MÜNAKAŞAYA TUTUŞTULAR ' -

' Uluslararası ilişkilerde yaşadığı derin hayal kırıklıkları ve geriye doğru attığı yanlış adımların Başbakan Erdoğan ' ı giderek çaresizleştirdiğini ve hamasete sığınmasını kaçınılmaz hale getirdiğini ' ileri süren Bahçeli , ' Bu açıdan , gelişmeleri hükümetin yedi buçuk yıllık icraatıyla beraber değerlendirmek ; yaşananları doğru ve tarafsız bir bakışla incelemek yerinde olacaktır ' dedi .

Bahçeli , İsrail ' in bölgedeki sert tavrının herkesçe malum olduğunu ifade ederek , İsrail ' i uyarmak ve şiddetten döndürmek için siyasetçilerin ' elde Tevrat birbirleri ile münakaşaya tutuştuklarını ' söyledi .

Devlet Bahçeli , ' Biz , bu ' öldürmeyin ' , ' çalmayın ' ekseninde birbiriyle münakaşa eden muhataplarına 13 Kasım 2007 tarihinde kürsüden şiirler okuyan İsrail Cumhurbaşkanını TBMM ' de hararetle alkışlamadan önce bu uyarıları niye yapmamış olduklarını hatırlatmak ve sormak isteriz ' diye konuştu .

Başbakan Erdoğan ' ın geçen haftaki konuşmasında belki de en çarpıcı vurgusunun ' bugünün yeni bir milat olduğu , artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı ve İsrail ' in bir yerlerden güç aldığını ' söylemesi olduğunu ifade eden Bahçeli , ' Şayet Başbakan Erdoğan bu sözünün arkasında durabilirse , bundan öncekiler gibi bu sözünü de yutmadan tutabilirse , bizim için bu son yorum diğerlerinden çok daha önemli ve stratejik sonuçlar doğuracak bir tespittir . Başbakan Erdoğan ' ın bu noktaya yedi buçuk yılın sonunda ulaşmış olması bile kendisi için bir ilerleme ve başarı sayılmalıdır ' dedi .

- ' ONE MINUTE ' LARIN YERİNİ , GERÇEK ' TÜRK YUMRUKLARI ' ALACAK ' -

Bahçeli , sözlerini şöyle sürdürdü :

' AKP ' nin göbeğinden böylesine bağlı olduğu , Devlet Başkanını TBMM zemininde bir kurtarıcı gibi ayakta alkışladığı , geleceğini küresel projelere göstereceği sadakatte aradığı bu ülkeye karşı , Başbakan Erdoğan ' ın üstü örtülü bile olsa eleştirmeye çalışması , kendisi için muazzam bir gelişmedir , dönüşümdür , aşamadır .

Bu değişimin devamı halinde , ülkemizi düşürdüğü zilletten kurtaracak bir umudun ışığı belki doğabilecektir .

Unutmayalım ki , dünyada ezilen , horlanan , zulmedilen Müslümanlar yalnızca Gazze ' de bulunanlardan ibaret değildir . Irak ve Kerkük başta olmak üzere başka coğrafyalarda da oluk oluk kan akmaktadır .

Yine unutmayalım ki , mukaddesatı için hayatını kaybeden şehitler yalnızca Mavi Marmara gemisindekilerden ibaret değildir . Her gün PKK terörü vatan evlatlarımızın hayatını almaya devam etmektedir .

Geçtiğimiz hafta içinde İsrail saldırganlığını Türk topraklarında protesto eden bazı grupların ellerine Türk bayrağını almamış olmaları konusundaki eleştiri ve uyarı hakkımızı saklı tutarak diyoruz ki ; Irak ' ta yıllardır süren kanlı oyunlara göz yumanların , Türkmenlerin ezilip horlanmalarına aldırmayanların , Mehmetçiklere bir cenaze merasimini bile çok görenlerin , Allah ' ı zikredenleri eleştirenlerin yalnızca Gazze üzerinden Müslümanlara , Orta Doğu ölümleri üzerinden şehitlere sahip çıkmaya çalışmaları tam bir aldatmadır , tam bir istismardır , tam bir iki yüzlülüktür . '

MHP ' nin hedefinin , çıkış noktasının ve stratejilerinin kaynağının yalnızca ' Başkent Ankara ' olduğunu belirten Bahçeli , ' İşte ancak o zaman , nafile sözler yerini yaptırımlara bırakacak , boş hamaset yerini stratejik adımlara terk edecektir . Ermeni hesap soramayacak , Peşmerge aşağılayamayacaktır . Başımıza çuval geçirenler ise köşe bucak kaçacaktır . Ve işte o zaman , sahte ' one minute ' ların yerini , gerçek ' Türk yumrukları ' alacak ve hak edenin başına inecektir ' dedi .

08 . 06 . 2010 12 : 21 : 33