Şehitlerimizin kanı İsrail'i boğacak

Gazze'ye insani yardım amaçlı gemilere saldıran İsrail'e tepkiler çığ gibi büyüyor. Dün Ankara'da yapılan dev mitingle terör devleti İsrail lanetlenirken, Filistin halkına destek verildi. Sıhhıye Meydanı'nı dolduran kalabalık kahrolsun İsrail diye slogan attı.

  İsrail askerlerinin Gazze ' ye insani yardım götüren gemilere saldırmasına tepkiler çığ gibi büyüyor . İstanbul ' da yapılan tepki mitingin ardından dün de Ankara ' da Memur-Sen , Hak-İş , AGD , Alperen Ocakları ve Mazlum-Der tarafından Sıhhiye Meydanı ' nda ' Katil İsrail ' e Lanet , Filistin ' e Özgürlük ' mitingi düzenlendi .
Yoğun yağışa rağmen mitinge vatandaşların ilgisi büyük oldu . Filistin ve Türk bayraklarının açıldığı mitingde vatandaşlar , yağıştan şemsiyelerle korunmaya çalıştı . Mitingin açılışında Kuran-ı Kerim okunarak Tekbir getirildi . ' Katil İsrail , Filistin ' den defol ' sloganlarının atıldığı mitingde , Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu , Mavi Marmara ' ya yapılan saldırı ' nın insanlığa yapıldığını belirterek , ' Haydut ve korsan devlet , insanlığın vicdanını boğmak isterken , kendisi boğulmuştur . İnsanlık vicdanı , Akdeniz ' de yeniden doğmuştur ' dedi .
GEMİ VİCDAN AYAKLANMASIYDI
Yeni Şafak Yazarı Hakan Albayrak , İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisinin bir vicdan ayaklanmasını temsil ettiğini söyledi . Saldırıda hayatını yitiren yardım gönüllülerini de anan Albayrak , ' Onlara şahadet düştü , bize de burada konuşmak . Onların davasını sonuna kadar takip etmeye devam edeceğiz . . . İnşallah şehitlerimizin kanı bu alçakları boğacaktır ' dedi .
Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgür de , ' Bu sancak bu topraklarda düştü ve yine buradan kaldıracağız . Türkler yalnızca Allah ' tan korkar . Bunu dünya çok iyi bilir . İsrail de artık bu gerçeği öğrendi ' şeklinde konuştu . AGD Başkanı İlyas Tongüç ise ' Gerek Akdeniz ' de kardeşlerimize saldıranlar , gerek İskenderun ' da kardeşlerimize saldıranlar aynı merkezden kontrol edilmektedirler . İş yine Osmanlı ' nın evlatlarına , Türkiye ' nin yiğitlerine düşmüştür . Zulmü durduracak sizin eserinizdir ' diye konuştu .

Yeni Şafak