Duyulan öfkeyi anlıyorum ama reel politikayı görmemiz lazım

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İsrail saldırısı karşısında 'hükümetin yumuşak hareket ettiği' yönünde eleştirilere tepki gösterdi. 'Allah'tan korkun. Eğer bu olayın a...

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , İsrail saldırısı karşısında ' hükümetin yumuşak hareket ettiği ' yönünde eleştirilere tepki gösterdi .

" Allah ' tan korkun . Eğer bu olayın arkasında gece gündüz uyumayan ve dünyayı ayağa kaldıran bir hükümet olmasaydı neler olabileceğini siz tasavvur edin . " diyen Arınç , hisler ne kadar şiddetli olursa olsun akılla hareket etmek gerektiğine işaret etti . Arınç , " Şahsımı örnek olarak göstermiyorum ama devlet adamlığı ya da devleti yönetmek sağduyu ve sabırla olacaktır . Benim çevremden de pek çok insan , bunlara ( İsrail ' e ) hak ettikleri cezayı vermemizi istiyor olabilir . Ben hissiyatımla kalbimle de onları destekliyorum . Ama dünyada reel gerçekleri , reel politikayı görmemiz lazım ki bundan sonraki yolumuza devam edebilelim . " diye konuştu .
Arınç , Kanaltürk televizyonundaki ' Pazar Politika ' programında gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı . " Gazze ' ye yardım götüren gemilere AK Partili milletvekillerinin de bineceği ancak partinin bir bildiği olduğu için onlara engel olduğu " yönündeki iddialara ilişkin olarak , " Bizim vekillerimizin katılıp katılmamasının geminin uğradığı akıbetle hiçbir şekilde ilgisi yok . Biz vekillerimizi böyle bir olaya bir siyasi gölge düşmemesi amacıyla göndermedik . " dedi . Saldırı sırasında İsrail askerlerinin ' One minute ' diye bağırdıklarının hatırlatılması üzerine Arınç , şu ifadeleri kullandı : " Arkadaşların ifade ettiğine göre vururlarken , döverlerken bazı askerlerin ' one minute ' dediklerini onlar söylüyorlar . Olabilir . Demek ki Davos ' taki tokatın acısını hâlâ unutmamışlar . "
Saldırının ardından bugüne kadar bütün dünyadan ve Türkiye ' den " Bu krizi çok iyi yönettiniz , sizi tebrik ediyoruz . " şeklinde mesajlar aldıklarını aktaran Bülent Arınç , " O yüzden mitinglerde konuşulanlarla hükümetin politikasını birbirine karıştırmamak lazım . Hükümet hem bu mazlum ve mağdurların yanındadır hem de bunu yapanlara karşı aklın , bilimin , mantığın , sağduyunun önderliğinde neler yapabileceğini de çok iyi biliyor . " şeklinde konuştu .
ANKARA ZAMAN

Zaman