CICA zirvesi dışişleri bakanlarının hazırlık toplantısıyla başladı

"Düşmanların aynı masa etrafında bir araya geleceği toplantı" olarak da nitelenen Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (AİGK/CICA)

  " Düşmanların aynı masa etrafında bir araya geleceği toplantı " olarak da nitelenen Asya ' da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı ( AİGK/CICA ) Üçüncü Toplantısı İstanbul Çırağan Sarayı ' nda başladı . Zirvede ilk olarak Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ' in açılış mesajı Kazak Dışişleri Bakanı tarafından okundu . Ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu açılış konuşmasını yaptı .

Zirveye katılan bakanlar toplantının başlamasından önce Çırağan Sarayı ' nda aile fotoğrafı çektirdi .

İki gün sürecek zirveye üye 20 ülkeden 8 ' i devlet başkanı düzeyinde , diğer ülkeler de bakan düzeyinde katılıyor .

Gazze ' ye yardım götüren gemilere saldırarak 9 Türk ' ü katleden İsrail ise zirvede Ankara Büyükelçisi Gabby Levy tarafından temsil edilecek . İsrail ' in , baskından önce Başbakan Yardımcısı Meridor tarafından temsil edilmesi öngörülüyordu .

Zirveye katılacak liderler arasında İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad , Rusya Başbakanı Vladimir Putin , Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev , Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ile Filistin Yönetimi Başbakanı Mahmud Abbas da bulunuyor .