Bdp'nin Gecikmeli Yürüyüşü Mahalle Arasında Yapıldı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Başkanlığı'nın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce yürütülen operasyonları protesto etmek amacıyla düzenlemek istediği yürüyüş az bir katılımla gecikmeli olarak mahalle arasında yaptı

Bdp'nin Gecikmeli Yürüyüşü Mahalle Arasında Yapıldı
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Başkanlığı'nın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce yürütülen operasyonları protesto etmek amacıyla düzenlemek istediği yürüyüş az bir katılımla gecikmeli olarak mahalle arasında yaptı.
Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nın yanında bulunan Sebze Hali'nin önüne öğlen saatlerinden itibaren gelen partililer, yaklaşık 2 saat bekledikten sonra daha önce açıklanmış güzergah yerine Doğu Caddesi'nden Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'ne doğru yürüyüşe geçtiler. BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş ve BDP'li Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş'in de aralarında bulunduğu BDP'lilerin mahalle arasında geçişleri sırasında çocukların da katılımı ile toplanan yaklaşık 100 kişilik kalabalık daha sonra İtfaiye Meydanı'na geldi. Burada Özcan Delen isimli BDP Gençlik Kolları Üyesi'nin düzenlenen operasyonları kınayan basın açıklamasının ardından kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.