Bakan Akdağ: İsrail cezasız kalmayacak, pişman olacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İsrail'in insani yardım gemilerine yaptığı saldırının cezasız kalmayacağını, yaptıklarından pişman olacaklarını söyledi. Sa

  Sağlık Bakanı Recep Akdağ , İsrail ' in insani yardım gemilerine yaptığı saldırının cezasız kalmayacağını , yaptıklarından pişman olacaklarını söyledi . Sağlık alanında bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Denizli ' ye gelen Akdağ , Vali Yavuz Erkmen ' i makamında ziyaret etti .

Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Akdağ , İsrail ' in yardım gemilerine yönelik saldırısını herkesin lanetlediğini belirti . Türkiye ' nin güçlü bir ülke olmaması halinde böyle bir olayın altında kalacağını ifade eden Akdağ , " Ama dikkat edin , her zaman şımarıklığıyla yaptığının yanına kâr kalacağı anlayışıyla hareket eden İsrail yönetimi , bu sefer çetin cevize çarpmıştır . Güçlü bir ülke olan Türkiye Cumhuriyeti , bu hususta İsrail ' e çok ciddi geri adımlar attırmaya başladı . " dedi . Birleşmiş Milletler ' in konuyla ilgili bir komisyon kurulmasına karar verdiğini belirten Akdağ , " Kanaatimce uluslararası hukuk bu meseleyi çözecektir , çözmek zorundadır . Yapılan öyle az buz , öyle küçük bir hata değil . Çok büyük bir hata yaptılar ama biz güçlü bir ülke olmasaydık , alt yapısı olan bir ülke olmasaydık , örneğin İsrail ' den yaralılarımızı getirmeye de muktedir olamazdık . O şımarıklığıyla başlangıçta vatandaşlarımızdan bir kısmını ülkesinde tutmak ve sorgulamak istedi ama buna gücü yetmedi . Bakın bütün vatandaşlarımız Türkiye ' ye kısa zamanda getirildi . Bir tek yaralımızı onların insafına terk etmedik . " şeklinde konuştu .

Bütün bunların güçlü devlet olunmasıyla alakâlı olduğunu vurgulayan Bakan Recep Akdağ , " Daha da güçlü olacağız . Türkiye , bölgenin güçlü ve barışı getirmeye kararlı ülkesidir . Tüm bölgede , Ortadoğu ' da barış ve huzur olsun istiyor . Elbette bunun için bugüne kadar nasıl gayret ettiysek , bundan sonra da edeceğiz . Bu , ülkemizin ve insanımızın büyük ölçüde yararına olmaktadır . İnşallah Türkiye , bir refah ülkesi olmaya devam edecektir . " dedi .

Adli tıp uzmanlarının hayatlarında hiç görmedikleri mermiler çıkardığı şeklindeki haberlerin sorulduğu Sağlık Bakanı , şunları söyledi : " Bunu adli tıpçılara sormak lazım ama o mermilerin çok zalim olduğu , çok zalim bir düşüncenin mermileri olduğu açık . Teknik yapısından ziyade , zalimlerce kullanıldığı açık . Tamamen barış için , insanlara yardım için hareket eden bir gemiye uluslararası sularda müdahale etmek , insanlara çok yakın mesafeden defalarca ateş etmek büyük bir zalimlik . "

İsrail ' in bu tür hareketleri geçmişte de çok yaptığını hatırlatan Akdağ , " Hep yanlarına kâr kaldı ama bu sefer yanına kalmayacak . Türkiye , bu meseleyi İsrail ' in yanına bırakmayacak . Mutlaka uluslararası hukuk vazifesini yerine getirecek . Bunu Türkiye kamuoyu olarak hep birlikte takip edeceğiz . " diye konuştu .

İsrail ' den cankurtaran uçakla 24 yaralı getirdiklerini kaydeden Akdağ , yedisinin durumunun ağır olduğunu , bir kişinin de çok ciddi hayati tehlike taşıdığını sözlerine ekledi .

Vali Erkmen ' in Bakan Akdağ ' a bir plaket takdim ettiği ziyarette AK Parti Denizli milletvekilleri Mithat Ekici , Mehmet Yüksel ve Denizli İl Başkanı Bilal Uçar da hazır bulundu .