Kıyıklık: Taç Beyit Yargıdaki Değişiklikler İstanbul

-KIYIKLIK: TAÇ BEYİT YARGIDAKİ DEĞİŞİKLİKLER İSTANBUL (A.A) - 06.06.2010 - AK PARTİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ FEYZULLAH KIYIKLIK, 'MEVCUT ANAYASA MAHKEM-

-KIYIKLIK: TAÇ BEYİT YARGIDAKİ DEĞİŞİKLİKLER

İSTANBUL (A.A) - 06.06.2010 - AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, 'Mevcut Anayasa Mahkemesi var olduğu sürece hiçbir şeyi değiştiremezsiniz. Pakette taç beyit, Anayasa ve yargıdaki değişikliklerdir' dedi.

'Türkiye Küçük Millet Meclisi'nin İstanbul toplantısı, Eyüp Belediyesi Meclis Salonu'nda Prof. Dr. Asaf Savaş Akat'ın yönetiminde 'Anayasa Paketinde Yargı: HSYK ve Askeri Yargı' ve 'Gazze'de Ambargo Krizi: Ne Yapılmalı?' konu başlıklarıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda sivil toplum temsilcilerini dinleyen ve taleplerine yanıt veren Kıyıklık, 'Türkiye aslında normal yaşayan bir ülke değil. Ben bunu dünyayı görmeye başladığım zaman anladım. Biz bunun farkına varamıyoruz' dedi. 

Kıyıklık, Anayasa değişikliği paketi ile Türkiye'de bir zihniyet değişikliğine gittiklerini dile getirerek, Anayasa Mahkemesinin, Meclisin kararları üzerindeki etkisine dikkati çekti. Kıyıklık, sivil yeni bir anayasa isteklerine yanıt olarak 'Anayasa Mahkemesi var olduğu sürece hiçbir şeyi değiştiremezsiniz. Pakette taç beyit, Anayasa ve yargıdaki değişikliklerdir' diye konuştu.

Kıyıklık, '1961 ve 1982 anayasalarını okuyun. 'Hiçbir şey sorgulanamaz' diye madde koyulmuş. Biz Geçici 15. Madde'yi yeni sanıyoruz, oysa 1961 Anayasası'nda da var' dedi. 

06.06.2010 19:30:53