Hahamlar, İsrail'in saldırısında yaralananları ziyaret etti

'Siyonizm'e Karşı Yahudilik Hareketi' temsilcisi 3 haham, İsrail'in saldırısı sonucu yaralanan Türk vatandaşlarını hastanede ziyaret etti.

İkisi Ame

  ' Siyonizm ' e Karşı Yahudilik Hareketi ' temsilcisi 3 haham , İsrail ' in saldırısı sonucu yaralanan Türk vatandaşlarını hastanede ziyaret etti .

İkisi Amerika biri de Kanada ' dan gelen Rabbi Yisrael David Weiss , Rabbi Yilzokhol Shenwinter ve Rabbi Yasef Rosenberg 3 haham , Gazeteci Hakan Albayrak ile Gazze ' ye yardım götürmek için yola çıkan ' Mavi Marmara ' gemisine İsrail askerlerince düzenlenen saldırı sonucu yaralanan ve Atattürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ' nde tedavileri süren yaralıları ziyaret etti .

Hahamlar , yapılan zulme karşı tüm dünya Yahudileri adına bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söylediler .

Ziyaret sonrası grup adına açıklamada bulunan Rabbi Yisrael David Weiss , Yahudiliğin her şeye , herkese saygı gösteren bir din ve inanç olduğunu ; her zaman Türk kardeşlerinin yanında olduklarını söyledi .

Siyonizm ' in son zamanlarda dinden , inançtan çok milliyetçiliğe kaydırıldığını vurgulayan Weiss , " 60 yıldır Filistin halkına zulmediliyor . Bunun din adına , Allah adına yapıldığı söyleniyor . Bu insanlar Yahudilerden nefret ediyorlar . Türkiye , Yahudilere çok büyük bir örnek gösterdi . Biz Türk kardeşliğini hiçbir zaman unutmayız . Yapılanları kınamak adına buradayız . Yaralılar için dua ediyoruz , Filistin ' in özgürlüğü için dua ediyoruz , İsrail ' in barışa yönelmesi için dua ediyoruz . " dedi .

Yaşananların İsrail halkıyla hiçbir ilgisi olmadığını ; tamamen İsrail hükümetinin sorumlu olduğunu ifade eden Weiss , hırsızlıkla birilerinin toprağının çalınarak ülke kurmanın yanlış olduğunu dile getirdi .

Weiss , yüzyıllardır Araplarla birlikte yaşanan bir dine mensup olduklarını ; Filistin ' in özgürlüğünün istediklerini Allah ' ın bunu emrettiğini belirtti .