Devlet Bakanı Mehmet Aydın: Türkiye acı çeken her yerde var olmaya devam edecektir

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemiye saldırması sonrası yaşanan gelişmeleri değerlendirerek, "Türkiye acı çeken her ye

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemiye saldırması sonrası yaşanan gelişmeleri değerlendirerek, "Türkiye acı çeken her yerde var olmaya devam edecektir." dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi toplantısı İzmir Hakemler Seminer salonunda gerçekleştirildi. İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi Toplantısı'na Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, AK Parti İzmir Milletvekilleri Tuğrul Yemişçi, Erdal Kalkan, Mehmet Tekelioğlu, Taha Aksoy, İl Başkanı Ömür Kabak, ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Türkiye'nin her geçen gün zenginleşerek insanlığa karşı vazifelerini yerine getirmeye çalışan güçlü bir devlet olduğunu söyleyen Bakan Mehmet Aydın, Türkiye'nin 8 yıldır ekonomi sektörlerinde büyük adımlarla ilerlediğini belirtti. Bakan Aydın, "Dünya ekonomisi gelişmemizden ötürü bizi 'Türk Mucizesi' olarak nitelendiriyor." ifadesini kullandı.

Anayasa paketi hakkında ağustos ayından itibaren halkı bilgilendirme çalışmaları içine gireceklerini aktaran Aydın, "Gerçek hak ve hukuk devleti olmak istiyorsak, insan merkeziyetçiliğini benimseyen bir anlayış zihniyetine sahip olmalıyız. Demokratım diyenler demokrasinin D'sinden bile anlamadıkları için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruyor, bizler ise halka gidiyoruz. Bizimle yarışsınlar. Bizimle hizmet üretmek konusunda, proje üretmek konusunda yarışsınlar. Muhalefetseniz eğer bulunduğunuz yeri dolduracaksınız. Yerinizden hizmet amaçlı taşacaksınız." şeklinde konuştu.

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemiye yaptığı saldırıya ilişkin açıklamalarda da bulunan Bakan Aydın konuşmasına şöyle devam etti:

"Yaklaşık 1,5 milyon insan açık hapishanede abluka altında yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyor. Bu bir zulümdür. Biz sesimizi çıkarmayalım da kim çıkarsın? Türkiye acının olduğu her yerde var olmaya devam edecektir. Bir takım terör örgütleri ile bağlantılarının olduğu söyleniyor. Ambagoyu kırmak adına sivil toplum kuruluşları ölümü bile göze alarak Gazze'ye yardımlarda bulunuyorlar. O insanlar ilaç taşıyor, silah değil."

AK Parti İzmir milletvekilleri adına konuşan Tuğrul Yemişçi, İzmir'e yapılması beklenen 8. üniversitenin ismi konusundaki tartışmalara değindi. Yemişçi, "Birileri kente yapılacak yatırımdan ziyade isimleri daha önemli hale getiriyor. Biz hizmet etmeye çalışıyoruz. Ne zamandan beri herhangi bir üniversitenin adı halk oylaması ile yapıldı. İzmir'e yapılacak 8. üniversitenin adı Katip Çelebi olarak komisyondan geçmiştir." dedi.

Programda konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ise "Biz AK Partililer olayları ve yaşananları geniş bir perspektiften görüyoruz. Fotoğrafın tamamına bakıyoruz. Ayrıntıları da gözden kaçırmıyoruz. Bu nedenle, durmak yok yola devam diyoruz. Adalet için, kalkınma için, ak siyasetin temsil ettiği doğruluk ve dürüstlük için; cesaretle, fedakarlıkla, bilgiyle ve sevgiyle çalışıyoruz. Ancak, çok büyük başarılara ve hizmetlere rağmen, ortaya çıkan bu muazzam eseri yok etmek, geriye döndürmek isteyenlerin olduğunu da biliyoruz. Bu nedenle son günlerde yaşananları ve zamanlamalarını tesadüf olarak görmüyoruz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ilçe başkanlarına baş müşahit çalışmalarında yüzde 100'e ulaşan ilçelere plaket takdim edildi.