Nazım Hikmet, Temsili Mezarının Bulunduğu Eskişehir'de Anıldı

Ünlü şair Nazım Hikmet, ölümünün 47. yıl dönümünde temsili mezarının bulunduğu Eskişehir'in Seyitgazi ilçesine bağlı Doğançayır beldesinde düzenlenen etkinlikle anıldı.

  Doğançayır Belediye Başkanı Ali Rıza Koca , yaptığı konuşmada bu yıl 9 ' uncusu düzenlenen ' Nazım Hikmet ve Kuvayi Milliye Şehitlerini Anma Etkinlikleri ' çerçevesinde bir dünya şairini ölümünün 47 . yıl dönümünde anmak için bir araya geldiklerini söyledi . Koca , " Nazım Hikmet ömrünü Anadolu ve dünya insanlığının kardeşliği , dostluğu ve barışı için geçirdi . Ünlü şair , bu uğurda sayısız şiirler yazdı . Bunun karşılığında da yaşadığı dönemin iktidarlarının hışmına uğradı . İçi yurt ve insan sevgisiyle dolu ancak
ömrünün büyük bölümünü yurdundan ve insanından ayrı geçiren Nazım Hikmet , bütün yok saymaları , yasakları ve adını vatan hainliğiyle dinsizlikle eşitleyenlere rağmen çok sevdiği Anadolu ve Anadolu insanı için şiirleri yazmaya devam etti ' ' dedi .
Etkinlik , Eskişehirli şairlerin Nazım Hikmet ' in şiirlerini seslendirmesiyle devam etti . Ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ( ESOGÜ ) Fen Edebiyat Fakültesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü Öğretim Üyesi Doç . Dr . Nedime Sivri ve Yazar Necmi Selamet ' e ' ' Nazım Hikmet Araştırma Ödülü ' ' verildi .
Etkinliğe katkıları bulunanlara teşekkür plaketi takdim edilen programın son bölümünde , Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı semah ekibi bir gösteri yaptı .