Hizbullah lideri Nasrallah'tan 'Özgürlük Filosu 2' çağrısı

Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, İsrail'in Gazze'ye yardım taşıyan filoya düzenlediği saldırının protesto edildiği gösteride 'Özgürlük Filosu 2' kurulması çağrısında bulundu

Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, İsrail'in Gazze'ye yardım taşıyan filoya düzenlediği saldırının protesto edildiği gösteride 'Özgürlük Filosu 2' kurulması çağrısında bulundu. Lübnan ve Filistin bayraklarıyla birlikte Türk bayraklarının da yer aldığı gösteride Nasrallah, Türkiye'nin İsrail'e karşı sağlam duruşuna da övgüler yağdırdı.

Lübnanlı Şii hareketi Hizbullah, İsrail'in yardım gemilerine düzenlediği saldırıyı başkent Beyrut'un güneyinde düzenlediği gösteriyle protesto etti. Gösteride video-konferans yoluyla bir konuşma yapan Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, "Özgürlük Filosu'nun hedeflediği, Gazze'deki kardeşlerimiz üzerindeki kuşatmayı kırmak için bugün gerçek bir fırsat vardır. Bunun anlamı şudur, farklı milletlerden daha fazla filo oluşturmalıyız ve onları Gazze'ye göndermeliyiz" dedi. Lübnanlı Hıristiyan ve Müslümanlara Gazze'deki blokajın yeniden kırılması girişiminde bulunulması için hep birlikte 'Özgürlük Filosu 2'ye katılma çağrısında bulunan Nasrallah, "Bu filoda yer alacak herhangi bir Lübnanlı evine emin ve güçlü şekilde dönecektir" dedi.

Türkiye'nin İsrail'e karşı sağlam duruşundan da övgüyle bahseden Hizbullah lideri Nasrallah, bunun 'İsrail için deprem' olduğunu söyledi. Nasrallah, "İsrail filoya saldırmakla yanlış hesap yaptı. İsrail, Türkiye'nin kafasını karıştıracağını düşündü ancak Türkiye'nin tepkisi karşısında Tel Aviv'in şaşkına uğradığından eminim" dedi. Nasrallah ayrıca, "İsrail'in bir müttefik olarak Türkiye'yi kaybettiğini söylemeyeceğim ancak Türkiye'yi kaybetmeye başladığını söyleyebilirim" dedi.