Fethiye'de Protokol Üyeleri Çevre Gününde Çevrede Görünmedi

Dünya Çevre Günü kutlamaları nedeniyle Fethiye'de düzenlenen törene başta Fethiye Kaymakamı olmak üzere, Belediye Başkanı ve hiçbir siyasi parti başkanının katılmaması tepkilere neden oldu.

  Törene Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü , Fethiye Tema Vakfı , FETAV , TURMEPA , Gençlik Meclisi ve bazı sivil toplum kuruluşları katıldı .
Fethiye ' de Dünya Çevre Günü kutlamaları saat 10 . 00 ' da Atatürk Anıtı önünde yapılan törenle başladı . Törende konuşan TEMA Temsilcisi Okyay Tirli , törene katılmayan yetkililere sitem ederek " Doğa olmasa Fethiye olmazdı " dedi .
Tören İl Çevre ve Orman Müdürlüğü , FETAV ve TEMA vakfının çelenk sunumu ile başladı . Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ' nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalara
geçildi .

TEMA TEMSİLCİSİ OKYAY TİRLİ ' DEN SİTEM
Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar bölümünde ilk konuşmayı TEMA Vakfı Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli yaptı . Okyay Tirli konuşmasında " Bu gün 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlanıyor ama biz kutlamıyoruz . Çünkü Dünya Çevre Günü mücadele yılı olmalı . Konuşuyorum bazen kızıyorlar ; burada doğa olmasa Turizm olur mu? Çevre olmasa turist olur mu? Topraklarımız verimli olmasa tarım olur mu? Bildiğiniz gibi Saklıkent ve HES ' lerle ilgili bir imza kampanya günümüz var . Bugünü çok önemsedik , ama önemseyenleri , çevreyi , doğayı koruması gerekenleri burada görmüyoruz , yani bizi yönetenler ve siyasi partilerin ilçe başkanları burada olmalıydı . Bu üzüntülerimi belirterek hepinize teşekkür ederim " dedi . Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar bölümünde ikinci konuşmayı FETAV Çevre Koordinatörü Ahmet Kizen yaptı . Kizen konuşmasında " Çevremizin temel kaynakları olan havamız , suyumuz ve toprağımız gün geçtikçe kirlenmektedir , çevreye olan olumsuz etkenlerin azalması için bunun nedenleri , karnımızı doyurmak için yaptığımız tarımsal üretim ve kullandığımız zehirli ilaçlar fenni gübreler , barınmak için yaptığımız konutlarımızda kullandığımız malzemeler ve teknikler , bütün bunlar çevreye olan zararları artırmaktadır . Sonuçta ; küresel ısınma , çevre kirliliği , gıda kalitesinin düşmesi , nesli tükenmekte olan canlılar ve sürdürülmesi zor bir hale gelen yaşam var , Fethiye ' nin tarım arazilerinin bulunduğu bölgeye yapılması gereken HES ' ler orada yaşayan insanlara sorulmalıydı , tarımda kullanılan ilaçların ve kimyevi maddelerin yerine tabii gübreler kullanılması için çalışma yapılması gerekmektedir " diye konuştu . Tören sonrasında Fethiye Orman İşletme Müdürlüğünde görevli orman işçileri tarafından Antik Tiyatro ve sahil bandı temizliği yapıldı . Ardından dalış Kulübü dalgıçları tarafından dip temizliği gerçekleştirildi .