İsrail Askerlerinin Saldırısına Uğrayan Malatyalı İki Kişi Dehşet Dakikalarını Anlattı

Malatya'da, sivil toplum örgütlerinin katılımı ile Gazze'ye yardım götüren gemilere İsrailli askerlerin saldırısında hayatını kaybedenler için miting gibi basın açıklaması yapılıp, gıyabi cenaze namazı kılındı

  Malatya ' da , sivil toplum örgütlerinin katılımı ile Gazze ' ye yardım götüren gemilere İsrailli askerlerin saldırısında hayatını kaybedenler için miting gibi basın açıklaması yapılıp , gıyabi cenaze namazı kılındı . Gemi ' de bulunan ve dönen iki Malatyalı ise gemide yaşadıkları dehşeti anlattılar .
Yeni Cami Soykan Meydanı ' nda , Mazlum Der ile İnsan Hakları Derneği ' nin öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği basın açıklamasını Yazar Necip Cengil okudu . İsrail zulmünü anlatan Cengil , " İsrail ile ilişkiler bir daha eskisi gibi olmamalı . Bütün ilişkiler sona erdirilmeli . Korsanlar mutlaka cezalandırılmalıdır " ifadelerini kullandı . " İsrail ' i besleyen bütün ana damarların bu direniş ruhuyla yok edileceğine inanıyoruz " diyen Necip Cengil , " Çağımızın en büyük bombaları evimizin mutfağında
ve sofralarımızdadır . Bu nedenle kimin ürününü aldığımıza dikkat etmeliyiz " şeklinde konuştu .
Gazze ' ye giden yardım gemisinde bulunan ve yüzünden yara alarak dönen Arif Polat da , " Yoğun ateş altında idik . Gerçek mermiler kullanıldı . 9 şehidimiz var , yaralı sayısı 50 ' nin üzerindedir . Darbeyi yüzümden yedim , biraz daha yukarı darbe alsaydım , belki de şehit olurduk " dedi . Yaralılara 2-3 saat sonra müdahale edildiğini dile getiren Polat , " Benim yanımda kan kaybından ölen 3 arkadaşımız vardı . Elleri de kelepçeli idi " dedi .
Gazze ' ye yardım gemisinden bulunan ve dönen Mehmet Tunç ise , gemide iken fiziki ve psikolojik baskı uygulandığını ifade edip , " İsrail yine çirkin tutumunu gösterdi " ifadelerini kullandı .
İsrail aleyhine sloganların atıldığı ve tekbirlerin getirildiği basın açıklamasında polis geniş önlem aldı .
Konuşmalardan sonra , Din Bir Sen Malatya Şube Başkanı Refik Metin tarafından Gazze şehitleri için gıyabi cenaze namazı kıldırıldı .