Ani Harebeleri'nde Türk İzleri Siliniyor

Fotoğraf sanatçısı ve araştırmacı yazar Yıldırım Öztürkkan, Ani Harabeleri'ndeki Türk izlerinin silindiğini iddia etti.

  Fotoğraf Sanatçısı ve Araştırmacı-yazar Yıldırım Öztürkkan , Anı Harabeleri ' nde özellikle Ermeni eserlerinin özenle korumaya alındığını , Türk eserlerin yok olmaya mahkum bırakıldığını söyledi .
Çarpıcı iddiayı belgeleriyle gündeme getiren Öztürkkan ; " Anadolu ' nun İlk Müslüman Türk Camisi olan Manuçahr Cami ' nin " sac çatılar " ile kaplanmak isteniyor . Minaresine ise demir konstrüksiyon çakılmış . Bölgedeki en yüksek minare olması nedeni ile Camii , " yıldırım " tehdidi altındadır " dedi .
Yıldırım Öztürkkan , " Anadolu ' nun İlk Müslüman Türk Camisi Manuçahr Cami Anadolu topraklarının Türklere ait olduğunu ispatlayan bölgedeki tek eserdir . Ortadoğu Teknik Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyeleri , esere bırakın bir çivi çakmayı , Manuçahr Cami ' nin " cam kafes " içerisine alınarak korunması gerektiğini vurguluyor . " Orhun Abideleri kadar kıymetli " diyor . Durum böyle iken Anı ' da yapılan son restorasyonda Manuçahr Cami ' nin çatı ve şerefe kısmı saç kaplama yapılıyor . Üzeri tenekelerle örtülüyor . Bu bir tarih katliamıdır . Cami ' nin minaresine demir konstrüksiyon çakılmıştır . Anı ' daki en yüksek yapı olması nedeni ile cami " yıldırım " tehdidi altındadır . İlk yıldırımda Manuçahr Cami yıkılacaktır " diye konuştu .
TÜRK VE ERMENİ ESERLER ARASINDA ÇİFTE STANDAR UYGULANIYOR
Fotoğraf Sanatçısı Araştırmacı Yazar Yıldırım Öztürkan , Türk ve Ermeni eserler arasında çifte standart uygulandığını vurguladı .
Öztürkkan ; " Ermeni Kiliseleri aslına uygun restore edilirken , Manuçahr Cami tenekelerle kaplanmış , Selçuklu Sultan Sarayı ise koruma altına alınmamıştır . Yetkililer bu olaya derhal müdahale etmelidir " şeklinde konuştu .
MHP MİLLETVEKİLİ GÜRCAN DAĞDAŞ ' TAN DESTEK GELDİ
Yıldırım Öztürkkan ' ın ortaya attığı iddialara Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP ) Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş ' tan destek geldi .
MHP Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş , Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ' a konu hakkında soru önergesi vereceğini söyledi .