Silvanlı 70 öğrenci Çanakkale'deki Şehitler Abidesi'ni gezdi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki okullarda eğitim gören 70 öğrenci ile 20 öğretmen Çanakkale'deki manevi yerleri gezdi. İstanbul ve Ankara'yı da gezen

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki okullarda eğitim gören 70 öğrenci ile 20 öğretmen Çanakkale'deki manevi yerleri gezdi. İstanbul ve Ankara'yı da gezen öğrenciler Diyarbakır'a döndü.

Silvan Kaymakamlığı, eğitimde kaliteyi artırmak için ilçede uygulanan Okul Eğitimi Kalitesinin Artırılması Projesi (OKAP) kapsamında dereceye giren 70 öğrenci ve 20 eğitimciyi Çanakkale gezisi ile ödüllendirdi. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve Silvan Kaymakamı Doğan Demirdaş tarafından uğurlanan kafile 4 günlük gezinin ardından ilçeye döndü.

Kafile İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Genel Sekreterliği yardımıyla Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı, Sultan Ahmet, Süleymaniye, Eyüp Sultan camilerini, Yerebatan Sarnıçı, Fetih 1453 Panorama Müzesi, Minyatürk, Rumeli Hisarı, Sabancı Müzesi, Dolmabahçe Sarayı'nı ziyaret etti. İstanbul'da tekne ile boğaz turu yapan öğretmen ve öğrencileriler, daha sonra Çanakkale savaşının yapıldığı alanı, şehitlikler, Şehitler Abidesi, Meçhul Asker Anıtı ve savaşta kullanılan mevziler ve savaşın yapıldığı tepeleri gezdi.

Öğrenciler Çanakkale'nin ardından Ankara'ya geçti. Öğrencilere başkentte Silvan'ın önceki kaymakamı Veysel Beyru karşıladı. Ankara'da Anadolu Medeniyetler Müzesi, Anıtkabir, Hayvanat Bahçesi ve Atatürk Orman Çiftliğini ziyaret eden öğrenciler Silvan'a döndü.

Öğrenciler kendilerine gezi imkanı sunan Silvan Kaymakamı Doğan Demirdaş'a teşekkür etti.