Nilüfer'den Ukrayna Ve Rusya Çıkarması

Nilüfer Belediyesi, Ukrayna ve Rusya'ya teknik gezi düzenledi.

  Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ' in yanı sıra , başkan yardımcıları , daire müdürleri , meclis üyeleri ve danışmanların katıldığı gezinin ilk durağı Ukrayna ' nın başkenti Kiev oldu . Yaklaşık 1700 yıllık bir tarihi olan Kiev ' de Dostluk Tepesi , Turuncu Devrim ' in merkezi İstiklal Meydanı , St . Sofya Katedrali , Sofisyska Meydanı ile ismini İstanbul ' daki Ayasofya ' dan alan Ayasofya Kilisesi ' ni ziyaret eden Nilüfer ekibi 2 . Dünya Savaşı Müzesi ' ni de gezdi . 102 metrelik Anavatan Anıtı ' nın yanı sıra , savaşta kullanılan silahların , savaşa ait belgelerin , fotoğrafların , katliamlarda kullanılan giyotin , fırın , kemik öğütme makinası , insandan yapılmış sabun , insan derisinden yapılmış eldiven gibi savaşın en sarsıcı izlerinin sergilendiği müze , savaşın vahşetini günümüze taşıyor .
Dünyada bir eşi daha bulunmayan Kiev mikro minyatür müzesini de ziyaret eden Nilüfer ekibinin ikinci durağı ise Moskova oldu . Rusya ' nın politik , sanayi ve kültür başkenti olan Moskova ' da 1935 ' te yapılan Moskova Metrosu ' nu inceleyen Nilüfer ekibi , Rusya ' nın toplumsal ve siyasi tarihinde önemli yer tutan Kızıl Meydan ve Kremlin ' in yanı sıra , Moskova ' nın yeni yapılanan mahallelerinde de incelemelerde bulundu . Lenin Tepesi , Arbat Sokağı ile 19 . ve 20 . yüzyıla ait Rus güzel sanatlarının sergilendiği Tretyakov Galerisi ' ne de giden Nilüfer ekibi , Novodevici Mezarlığı ' nda Nazım Hikmet ' in kabrini de ziyaret etti .
Saint Petersburg- Kzasnogvardeyskiy Belediyesi ' nin daveti üzerine organize edilen gezinin son durağı ise , dünyanın en güzel kentlerinden biri kabul edilen St . Petersburg oldu . Rusya ' nın eski başkenti olan ve Rus Çarı Büyük Peter tarafından hem Paris ' i , hem de Venedik ' i örnek alan bir şehircilik anlayışıyla kurulan kentte yapılaşmayı ve tarihi dokuyu korumak için yapılan çalışmaları , meydanları ve parkları , sanatı sokakla buluşturan düzenlemeleri yerinde inceleyen Nilüfer ekibi , Kzasnogvardeyskiy Belediyesi ' ni de ziyaret etti .
Belediye Başkanı Şerbenova Naziya Dmitrivna ve yardımcılarıyla bir araya gelerek planlama , altyapı ve benzeri konularda görüş alışverişinde bulunan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey , kardeş şehir ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi .
Nilüfer heyeti , neredeyse hiç batmayan güneşiyle " beyaz geceler " turizmine sahne olan St . Petersburg ' da , Çar 1 . Peter tarafından yaptırılan yazlık saray Peterhof , kışlık saray Hermitage ve dünyanın en büyük müzelerinden biri olan Hermitage Müzesi ile Romanov hanedanlarının mezarlarının da bulunduğu PeterPaul kalesini de ziyaret etti .