Manavgat Şelalesi'nde ilk altı aydaki turist azlığı esnafı üzdü

Dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi'nde yılın ilk altı ayında beklenen turist hareketliliğinin yaşanmaması turizmcileri üzdü. Manavgat Şelalesi İşletme Şef

  Dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi ' nde yılın ilk altı ayında beklenen turist hareketliliğinin yaşanmaması turizmcileri üzdü . Manavgat Şelalesi İşletme Şefi Tekin Başoğlu , 2010 yılı 6 ayında geçen yıla göre çağlayanda istenilen turist yoğunluğunun oluşmadığını belirtti .

Turist azlığından şelaledeki bazı restoranların masalarını açmadıklarını vurgulayan Başoğlu , 20 gündür yerli turistlerle Rus ve Bağımsız Devletler Topluluğu ( BDT ) ' ndan gelen turistlerin yaptığı alışverişle ekmek paralarını çıkarmaya çalıştıklarını söyledi .

Başoğlu , geçen yıl mayıs ve haziran aylarında şelalede yoğun turist hareketliliği olduğunu ve günlük ortalama 4 bin turistin ziyaret ettiğini ifade etti .

Başoğlu , " Bizim için nisan , mayıs ve haziran ayları çok durgun geçti . Geçen yıl bu aylarda işlerimiz çok yoğundu . Masalarımız doluydu . Beklediğimiz Orta Avrupa , Baltık , İskandinav , Uzak Doğu ve Arap ülkelerinin turistleri gelmedi . Umudumuzu temmuz , ağustos ve eylül aylarına bıraktık . Genelde gelen Rus turistler de alıcı değil , bakıcı turist . " diye konuştu .

Odeon Turizm Seyahat Acentesi Polanyalı Turist Rehberi Leszek Bogyş , Antalya ' ya getirdikleri Rus , Polanyalı ve Mekodonyalıları haftanın 3 günü Manavgat Şelalesi ' ne getirdiklerini belirtti .

Manavgat ' ın Sarılar Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy , çağlayanı geçen sene 650 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini bildirdi .

Yerli turist sayısını arttırmak içinde geçmiş yıllarda hazırladıkları " Dünya Gördü Ya Siz . . . " sloganını kullanmaya devam ettiklerini kaydeden Ersoy , durgunluğun 1 Temmuz ' dan itibaren yerini aktif yoğunluğa bırakacağını tahmin ettiklerini dile getirdi .

Öte yandan Manavgat Şelalesi ' ne giriş ücreti 4 yıl aradan sonra 2 , 5 liradan 3 liraya yükseltildi .