Kampüste Kentkart uygulaması bir grup öğrenci tarafından protesto edildi

İzmir'de Ege ve Dokuz Eylül üniversitelerinde okuyan öğrenciler, ücretsiz olarak yararlandıkları 525 ve 412 numaralı belediye otobüslerinde Kentkart u

İzmir'de Ege ve Dokuz Eylül üniversitelerinde okuyan öğrenciler, ücretsiz olarak yararlandıkları 525 ve 412 numaralı belediye otobüslerinde Kentkart uygulamasına geçilmesini protesto etti. Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç-Sen) üyeleri, "Aziz bize Kentkart bassana" şeklinde slogan atarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na seslerini duyurmaya çalıştı.

Ege Üniversitesi-Kampüs ulaşımını sağlayan 525 numaralı otobüs, bugün bazı öğrenciler tarafından işgal edildi. Ellerinde Genç-Sen bayrakları taşıyan öğrenciler, Kenkart basmadan otobüse binerek, uygulamayı protesto etti. Şoförü ise Kentkart basılmadığı için otobüsü hareket ettirmedi. Aşağıya inen öğrenciler, bu defa oturma eylemi yaptı. Grup, "Aziz bize Kenkart bassana", "Ulaşım hakkımız engellemez", "Başkan Aziz, bakiyemiz yetersiz" şeklinde sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan Caner Yıldırım, "Ege Üniversitesi'nde ücretsiz ulaşımı sağlayan 525 numaralı belediye otobüsü ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nde ücretsiz ulaşımı sağlayan Tınaztepe-Yerleşke otobüsü artık ücretli. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu haksız uygulamaları ilk kez yapmıyor. Aziz Kocaoğlu, şimdi de öğrencilerin cebindeki üç kuruşa göz dikti. Adeta öğrencilerin müşteri olduğunu ispat edercesine yapılan bu hak gasplarına karşı Genç-Sen olarak her zaman mücadele ettik. Ücretsiz ulaşım biz öğrencilerin temel hakkıdır ve geri alınana kadar mücadele edeceğiz." dedi. Protesto eylemi, olaysız şekilde sona erdi.