Avrupalılar tatili, Uzakdoğulular Anadolu'yu gezmeyi seviyor

Türkiye'ye gelen Avrupalı turistler tatil yapmayı, Uzakdoğulu turistler ise Anadolu'yu karış karış gezmeyi tercih ediyor.

Side-Manavgat Turi

  Türkiye ' ye gelen Avrupalı turistler tatil yapmayı , Uzakdoğulu turistler ise Anadolu ' yu karış karış gezmeyi tercih ediyor .

Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği ( Side-TUDER ) ' nin tespitlerine göre , Uzakdoğulu turistlerin büyük çoğunluğu İstanbul ile Anadolu ' nun otantik şehirlerini geziyor . Antalya ' nın Manavgat ilçesinde bulunan Side Antik Kent ' i gezmeye gelenler arasında da Çin , Japon , Güney Kore , Tayvan , Tayland , Filipinler ve Singapurlu turistler ise çoğunlukta bulunuyor .

Bölgedeki turist ağırlığının Orta Avrupa , İskandinav , Bağımsız Devletler Topluluğu ( BDT ) ve Rus turistlerden oluştuğu bilgisini veren Side-TUDER Başkanı Cengiz Haydar Barut , Side Antik Kent ' in kültür , sanat ve arkeoloji turizmi tutkunu Uzakdoğuluların gözde ziyaret yerlerinden biri olduğunu söyledi .

Arkeoloji uzmanı ve turist rehberi Son Myung Hee , Uzakdoğu ülke vatandaşlarının Türkiye ' de Anadolu turuna çıkmayı çok sevdiklerini belirtti .

Son Myung Hee , Japon , Vietnam , Singapur ve Güney Koreli turistlerin tatillerinin Türkiye ' nin tarihi ve doğal güzelliklerini görme ve insanlarla tanışmaya yönelik olduğunu ifade etti .

Güney Koreli gençlerin son yıllarda gözde sportif etkinliğinin Muğla ' nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz Babadağ ' dan yamaç paraşütü uçuşu olduğunun altını çizen Hee , Güney Koreli ve Japonların , dünya milletleri arasında kendilerine en yakın olarak Türk insanını gördüklerini kaydetti .

Hee , " Uzakdoğu ülke vatandaşları deniz , kum ve güneş turizmi yanı sıra genelde Anadolu ' nun tarihi , arkeolojik ve doğal güzelliklerini yönelik olarak geliyor . Onun için tatilleri ortalama 12 ile 16 gün arası . Güney Korelilerin tatil yapmada öncelikli ülkeleri Türkiye . İstanbul , Karadeniz , İç Anadolu , Kapadokya ve Antalya ' yı çok seviyorlar . Artık Türk insanı da Japon , Çin , Vietnam , Güney Kore ve Singapurlu turisti bir birinden ayırabiliyor . Eskiden her gördükleri çekik gözlüye ' A bak Japon turist ' derlerdi . " diye konuştu .

Hee , Anadolu turu çerçevesinde Antalya ' ya getirdikleri Uzakdoğu ülke vatandaşlarını haftanın 3 günü Xanthos , Patara , Tlos , Letoon , Termessos , Sagalassos ve Side Antik Kent ' te arkeoloji turizmine çıkardıklarını kaydetti .

Çince ve Japonca turist rehberi Erkin Ezizi ise Türkiye ' ye gelen Uzakdoğulu turistlerin birinci uğrak yerinin İstanbul olduğunu söyledi . Türkiye ' nin adeta açık hava müzesi konumunda olduğunu belirten Erkin Ezizi , Uzakdoğuların , belirli bir yerde tatil yapma yerine Anadolu turuna çıkmayı ve tarihi ören yerlerini de gezmeyi sevdiklerini kaydetti .