İsrail'in Gazze'ye Yardım Götüren Gemilere Saldırması

İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere saldırısı sonucunda yaralanan 17 Türk vatandaşı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait iki askeri uçakla Ankara'ya getirilerek Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı

İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere saldırısı sonucunda yaralanan 17 Türk vatandaşı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait iki askeri uçakla Ankara'ya getirilerek Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Sevk edilen yaralıları taşın ambulansların hastaneye girişi sırasında, hastane önünde bekleyen grup sloganlar atarak tekbir getirdi.
"Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" kampanyası çerçevesinde İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısı sonucunda yaralanan 17 Türk vatandaşı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait iki askeri ambulans uçak ile Etimesgut Havaalanı'na getirildi. Yaralılar havaalanında hazır bekletilen ambulanslarla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralıların hastaneye girişi sırasında burada bulunan bir grup sloganlar atarak tekbir getirdi.
Ayrıca Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne tedavi altına alınan 18'i Türk vatandaşı, 1'i İrlanda vatandaşının isimleri açıklandı.
Sağlık Bakanlığı'na ait uçakla ilk getirilen iki yaralıdan Türk vatandaşının isminin İmdat Avli ve İrlanda vatandaşı olan kişinin ise Almahti Alharati olarak açıklandı.
Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait iki askeri ambulans uçakla Ankara'ya getirilerek Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan 17 Türk vatandaşının ismi:
"Ekrem Küçükköse, Fatih Kavaktar, Mustafa Bakırhan, Adem Bakıcı, Muhyiddin Yıldırım, Erkan Bayfidan, Suat Çoşmaz, Sadettin Furkan, Murat Taşkın, Osman Çalık, Mehmet Yıldırım, İsmail Yeşildağ, Abdulhamit Ateş, Muharrem Güneş, Reveha Gümrükçü, Kenan Akçil, Canip Tunç" olarak açıklandı.