İş Bankası, Yaşanabilir Çevre İçin Sorumluluk Alıyor

İş Bankası, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla çevreye yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İş Bankası, Yaşanabilir Çevre İçin Sorumluluk Alıyor
  Banka , kü ; resel iklim değişikliği , geri kazanım , enerji tasarrufu gibi konularda dü ; nya ç ; apında yaşanan ç ; evre sorunlarını yakın takip ediyor , ç ; ö ; zü ; mler ü ; retiyor ve sorumluluk ü ; stlenerek ö ; nemli yatırımlar gerç ; ekleştiriyor .
Bankanın , 2008 yılında TEMA ile Ç ; evre ve Orman Bakanlığı Ağaç ; landırma Genel Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' nü ; n işbirliğiyle başlattığı Tü ; rkiye ' nin en bü ; yü ; k kurumsal ağaç ; landırma ç ; alışması ' 81 İlde 81 Orman Projesi ' 2013 ' e kadar sü ; recek . Şu ana kadar toplam 34 ilde 655 hektarlık alana 1 milyonu aşkın sayıda fidan dikimi gerç ; ekleştirildi . Bu yıl toplam 17 ilde ağaç ; landırma ç ; alışmaları tamamlanmış olacak . Ayrıca , dikilen fidanların birinci yıl bakımları da 2009 yılında yapıldı . Proje tamamlandığında 81 ilimizde , yaklaşık 3 bin
futbol sahası bü ; yü ; klü ; ğü ; ndeki bin 500 hektar alana , 2 milyondan fazla fidan dikilmiş olacak .
Ç ; evre alanında derecelendirme kuruluşu olmayan Tü ; rkiye ' de ilk kez İş Bankası ' nın kurduğu Ç ; evreye Yatırım Fonu tasarruf sahipleri iç ; in oldukç ; a cazip bir enstrü ; man olurken , yatırımcıların gö ; sterdiği yoğun ilgi , şirketleri Fon ' da yer almak ve ç ; evreci olmak yö ; nü ; nde ö ; zendirici bir rol oynuyor . Sö ; z konusu fondan elde edilen gelirin yarısı , TEMA Vakfı ' na aktarılıyor .
Kaynakların verimli kullanımı , atıkların geri dö ; nü ; ştü ; rü ; lmesi , ç ; evre dostu tasarım ve enerji tasarrufu gibi unsurların ö ; n plana ç ; ıktığı ç ; evre dostu binaların eksperler tarafından uygunluk verilmesi sonucunda kullandırılan Ç ; evre Dostu Yeni Nesil Ev Kredisi , mevcut ev kredisi faiz oranlarından dü ; şü ; k faiz oranı sunuyor .

' DÜ ; NYA SAATİ EYLEMİ ' NE DESTEK '
Dü ; nya Doğayı Koruma Vakfı ( WWF ) , dü ; nyamızı tehdit eden kü ; resel iklim değişikliğine dikkatleri ç ; ekmek iç ; in 2007 yılından itibaren her yıl bir etkinlik dü ; zenliyor . Bu kü ; resel kampanyaya İş Bankası , yü ; ksek enerji kullanımına bağlı olarak ortaya ç ; ıkan karbon salımının azaltılmasına dikkat ç ; ekmek amacıyla , yaklaşık ü ; ç ; yıldır Genel Mü ; dü ; rlü ; k binası , şubeler ve iştirak şirketlerinin dış cephe ışıklarını kapatarak katılıyor .

' BANKA MÜ ; ŞTERİLERİ ADINA FİDAN '
KÃ ; ¢ ; ğıt tasarrufu sağlamak amacıyla ; 2009 yılından itibaren kredi kartı hesap ö ; zetini e-posta olarak almayı tercih eden mü ; şteriler adına fidan dikiliyor . Bankamatiklerden alınan makbuz , mü ; şteri tercihine bırakılıyor , bu uygulamayla bir yıl iç ; erisinde 90 tondan fazla kağıt tasarrufu sağlanıyor . 1999 yılından bu yana kurum iç ; i yazışmalar oluşturulan ö ; zel yazılım ç ; erç ; evesinde elektronik ortamda yü ; rü ; tü ; lü ; yor .

' İŞ BANKASI KÜ ; LTÜ ; R YAYINLARI ' NDAN Ç ; EVRE BİLİNCİNE DESTEK '
Kü ; ltü ; r Yayınları , TEMA vakfı ile yaptığı işbirliği kapsamında sü ; rdü ; rü ; lebilir bir topluma doğru ilerlemeye ilişkin hazırlanan Worldwatch Enstitü ; sü ; Raporu ' Dü ; nyanın Durumu 2010 ' ve ' Suları Nasıl Tü ; kettik ' adlı iki kitabını yayınladı . Bu yıl 26 . kez hazırlanan ' Dü ; nyanın Durumu ' , ö ; zellikle iklim değişikliği , kaynakların azalması ve nü ; fus artışı gibi 21 . yü ; zyılın sorunlarına odaklanıyor . ' Suları Nasıl Tü ; kettik ' ise dü ; nyanın yü ; zde 70 ' ini kaplayan su varlığının bü ; yü ; k bir tehlike altında olduğuna dikkat ç ; ekerken ,
bizi beslemeye devam etmesi iç ; in insanlığın ne yapması gerektiğini konu ediyor .
( YC-YC-E )