Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün Görevden Alınması

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, Ergenekon savcısı Zekeriya Özün görevden alınmasının başsavcılığın kararı olduğunu söyledi.

  Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman , Türkiye Noterler Birliği ' nin 39 . Olağan Kongresi ' nde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı . Kahraman , Ergenekon savcısı Zekeriya Öz ' ün görevden alınmasıyla ilgili soru üzerine , bakanlık olarak soruşturmalara müdahale ve soruşturmalarla ilgili kararlar almalarının söz konusu olmadığını belirterek , " Tamamıyla başsavcılığımızın iç işidir . Görevleri , yetkileri kendileri belirliyorlar . Bizim dışımızda gelişen olaylar " dedi .
Gözaltılarla ilgili olarak usul genelgesinin yayımlanmasının ve usullere uyulmadığına yönelik haberlerin hatırlatılması üzerine Kahraman , " Bize bir şikayet ve sorun yansıtılırsa biz gereğini yapıyoruz . Ama bize o konuda bir iki günlük yansıyan bir şikayet yok . En azından benim de haberim yok . Gözaltına alınanlardan veya başka türlü ilgililerden bize şikayet yansırsa biz gereğini yaparız " diye konuştu .
Erzurum ' daki şikayet üzerine savcılığa bir soruşturma açılmasıyla ilgili soru üzerine ise Kahraman , soruşturmanın devam ettiğini söyledi . Kahraman , " İstanbul ' daki şikayetle ilgili soruşturmamızı sürdürüyoruz . Hem de Erzincan ' daki şikayetlerle ilgili soruşturmamız sürüyor . Birden çok kişi veya kurum tarafından şikayet dilekçeleri geldiği için Erzurum Erzincan tarafında karşılıklı şikayet olduğu için soruşturmaların tamamlanması biraz zaman alıyor . Arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışıyor . Tamamlananlar
gönderiliyor . İstanbul ' daki tamamlanmadı . Erzurum Erzincan tarafındaki soruşturmada henüz tamamlanmadı . Son olaylarla ilgili yapılan şikayetlerle ilgili soruşturma tamamlanmadı " şeklinde konuştu .