Derikli işadamları, Gaziantep'te sanayi tesislerini gezdi

Mardin'in Derik ilçesinde faaliyet gösteren Derik ve Köyleri Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Derköyder) üyeleri, iş potansiyelini araş

  Mardin ' in Derik ilçesinde faaliyet gösteren Derik ve Köyleri Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ( Derköyder ) üyeleri , iş potansiyelini araştırmak amacıyla gittikleri Gaziantep ' te Hür Sanayici ve İşadamları Derneği ' ni ( Hürsiad ) ziyaret etti .

Derik ' in gelişmesi için yoğun çalışmalar yaptıklarını anlatan Derköyder Genel Sekreteri Harun Aksu , " İşadamlarımızın ufkunu açmak ve yatırım yapabilme potansiyelini yerinde görmek adına bu geziyi düzenledik . Gaziantep ' in marka şehir olması bizi çok etkiledi . Özellikle sayın Hilmi Nakıpoğlu ' nun üyelerimizi bilgilendirmesi etkileyiciydi . Tecrübelerinden istifade etme adına çok olumlu geçti . " dedi .

Derikli işadamlarına Gaziantep ' in ekonomisi ve potansiyelini anlatan Hürsiad Başkanı Mehmet Taşdemir de " İşadamlarımıza , ilimizin sanayisi ve yatırım imkânlarını anlatıyoruz . Üyelerimizin işletmelerini gezdiriyoruz . " diye anlattı .

Derköyder üyesi Abdurrahim Işık ise 15 işadamı ile sanayii incelemek üzere Gaziantep ' e geldiklerini belirtti . Işık , " Derik için birlik ve beraberlik zamanı geldi . Derneğimiz , Derik için çok güzel ve olumlu işlere imza atacaktır . Derik ilçemizi her platformda en iyi şekilde temsil etmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz . Bu gezi ufkumuzu açtı . " şeklinde konuştu .