Cherry, Eskişehir'de fabrika yeri bakıyor

Türkiye'de otomobil fabrikası kurmak için yer arayışı içinde olan Çin'in firması Chery'nin ana distribütörü Mermerler Holding AŞ yönetim kurulu üyeleri, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) incelemelerde bulundu.

Cherry, Eskişehir'de fabrika yeri bakıyor
 
Eskişehir Valiliğinden yapılan yazılı aç ; ıklamaya gö ; re , Ç ; in otomobil markası Chery ' nin ana distribü ; tö ; rü ; Mermerler Holding AŞ Yö ; netim Kurulu Başkanı Yü ; ksel Mermer ve yö ; netim kurulu ü ; yeleri , Tü ; rkiye ' de kurulması dü ; şü ; nü ; len Chery Otomobil Ü ; retim Tesisi iç ; in incelemelerde bulunmak ü ; zere kente geldiler .

Heyet , Vali Mehmet Kılıç ; lar ' ı ziyaret ettikten sonra , OSB ' yi ve yatırımın Eskişehir ' de yapılması halinde Chery Otomobil Ü ; retim Tesisi iç ; in tahsis edilmesi dü ; şü ; nü ; len alanı gezdi .

Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanı Yılmaz Bü ; yü ; kerşen , Defterdar İhsan Ö ; zbay ve Sanayi Odası Başkanı Savaş Ö ; zaydemir ' in de katıldığı gezide konuşan Vali Kılıç ; lar , Eskişehir ' in sanayi kenti olduğunu belirterek , Mermerler Holding ' in kurmayı planladığı ü ; retim tesisi iç ; in ellerinden gelen her tü ; rlü ; yardımı yapmaya hazır olduklarını kaydetti .

Kılıç ; lar , tesisin OSB ' nin doğusundaki 3 bin dö ; nü ; mlü ; k Hazine arazisi ü ; zerine kurulmasına karar verilmesi halinde bu arazinin hemen firmaya tahsis edilebileceğini ifade ederek , bu arazinin OSB ' ye dahil edilerek yatırımcıya bedelsiz devredilebileceğini belirtti .

Mermerler Holding AŞ Başkanı Yü ; ksel Mermer de Chery araç ; larının tamamına yakınının Ç ; in ' de ü ; retildiğini anlatarak , ' ' Tü ; rkiye ' de kurulacak Chery Ü ; retim Tesisi , şirketin Avrupa ' ya aç ; ılan kapısı olacak ' ' dedi .

Sanayi Odası Başkanı Savaş Ö ; zaydemir de kendilerinden ü ; cret talep edilmeyeceğini , fabrikanın kurulacağı araziyi demir yoluna bağlayacaklarını ve her tü ; rlü ; altyapı hizmetini vermeye hazır olduklarını ifade etti .

AA