Beşşar Esad: İsrail, başta Türkiye'ninkiler olmak üzere barışa yönelik tüm çabaları baltaladı

İsrail'in bölgede barış istemediğini ifade eden Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, "İsrail, barışa yönelik tüm çabalara savaşla karşılık verdi. İsrail

  İsrail ' in bölgede barış istemediğini ifade eden Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad , " İsrail , barışa yönelik tüm çabalara savaşla karşılık verdi . İsrail , Türkiye ' nin çabaları başta olmak üzere barış konusundaki tüm çabaları baltalamıştır . " dedi . Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad bugün ABD Kongre üyesi Brian Baird ve Lincoln Davis ' i kabulünde ikili ilişkiler ve duraksayan Ortadoğu barış sürecini görüştü . Esad Ortadoğu barış süreci ile ilgili olarak İsrail ' in barış istemediğini söyledi .

Beşşar Esad , görüşmede yaptığı konuşmasında , " İsrail barış konusundaki tüm fırsatlara savaşla karşılık verdi . İsrail , Türkiye ' nin çabaları başta olmak üzere barış konusundaki tüm ciddi çabaları yıkmıştır . " değerlendirmesinde bulundu . Esad , Filistin sorununun da bölgedeki çatışmaların ana sebebi olduğuna vurgu yaptı . Suriye lideri , " Bölgedeki çatışmaların merkezinde Filistin sorunu var . Filistin halkının sorunlarına adil ve kalıcı bir çözüm bulunmadan ve işgal altındaki Arap toprakları sahiplerine iade edilmeden bölgedeki sorunların çözümü mümkün değildir . " değerlendirmesinde bulundu .

Esad ve ABD ' li kongre üyelerinin görüşmesinde ayrıca ABD ve Suriye arasındaki ikili ilişkiler ele alındı . ABD ' li kongre üyesi ABD ve Suriye arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi yönündeki arzularını dile getirerek , Suriye ' nin bölgede barışın sağlanması konusunda diyaloga dayalı önemli bir rolü olduğuna işaret etti .

Suriye-ABD ilişkilerinin de ele alındığı görüşmede ABD Kongresi üyeleri Baird ve Davis , Suriye ' nin bölge geleceği ve barışın sağlanmasında sahip olduğu kilit rol dolayısıyla iki taraf arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi arzularını dile getirdi .

Esad da ikili ilişkileri geliştirmenin yapıcı diyalog , karşılıklı saygı ve ortak çıkarlar üzerinde kurulu olması gereğini belirtti . Esad aynı zamanda gerçekleri örtbas etme amacıyla üretilen asılsız kavramlar yerine gerçek ve şeffaf bilgiler ışığında olayları ve gelişmeleri idrak etme yönünde karşılıklı ziyaretlerin önemine dikkat çekti .

Görüşmeye Cumhurbaşkanlığı Siyasi ve Basın Danışmanı Büseyna Şaban , Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat , Suriye ' nin Washington Büyükelçisi İmad Mustafa ve Dışişleri Bakanlığında ABD Departman Müdürü katıldı .