Yunanlar Gazze'yi unutmuyor: 1 milyon 215 bin Euro bağış toplandı

Yunan halkı, İsrail ambargosu altında zor günler geçiren Gazze halkı için 1 milyon 214 bin Euro para yardımı topladı.

Ülkede devam eden ekonomik kr

  Yunan halkı , İsrail ambargosu altında zor günler geçiren Gazze halkı için 1 milyon 214 bin Euro para yardımı topladı .

Ülkede devam eden ekonomik krize rağmen Gazze halkının yaşadığı mağduriyetlere her dönem sessiz kalmayan Yunan halkı , Filistin ' e bağış kampanyasına yoğun ilgi gösterdi . 11 kurum tarafından televizyonlar aracılığıyla organize edilen kampanyada , 1 milyon 214 bin 213 Euro yardım toplandı . Kampanyaya ülkede organize ettikleri genel grevlerle dikkat çeken Yunanistan İşçi Sendikaları Federasyonu ( GSEE ) ve Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu ' nun ( ADEDY ) yanı sıra , Yunanistan Belediyeler Birliği , Atina Valiliği ve UNICEF gibi 11 farklı kamu ve sivil toplum kuruluşu destek verdi . Toplanan yardımlar , yarın Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ' na teslim edilecek .

GSEE tarafından yapılan yazılı açıklamada , Yunan halkının ve özellikle gençlerin gösterdiği yakın ilgi ve desteğin , beklentilerin üzerinde duygulandırıcı olduğuna dikkat çekildi . Gazze ' de devam eden şartlar nedeniyle ve İsrail tarafından kabul edilemez ambargo sebebiyle toplanan yardımların bölgeye gidilerek dağıtılmasının ise mümkün olmadığı belirtildi .

Gazze halkına gönderilmek üzere yardım kampanyalarının devam edeceği kaydedilen açıklamada , Dışişleri Bakanlığı ile yapılan işbirliği sonrası toplanan bağışların Gazze halkına ulaşacağının garanti altına alındığı belirtildi .

YUNAN GÖNÜLLÜLERİ SUÇ DUYURUSUNU KAMUOYUNA AÇIKLADI

Yunan yardım gönüllüleri , geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek İsrail ' in Gazze ' ye yardım götüren gemilerine yaptığı kanlı baskın ile sonrasında yaşanan insan hakları ihlalleri ve kötü muameleye karşı toplu dava açacaklarını kamuoyuna duyurmuştu . Avukat Aleka Zorbala ' nın verdiği bilgiye göre , Gazze ' ye yardım götüren 2 Yunan gemisi ile Mavi Marmara ' da bulunan toplam 33 yardım gönüllüsü , davalarını takip edecek Hukuki Yardım Grubu ' na şikayet dilekçelerini ulaştırdı . Suç duyurusu , Atina Ceza Mahkemesi Savcılığı ' na iletilecek .

Suç duyurusunda İsrail güvenlik kuvvetleri , müdahaleyi yapan deniz özel kuvvetlerden Flotila 13 ' ün komutanı , 31 Mayıs 2010 günü uluslararası sularda seyreden Gazze ' ye yardım filosuna yönelik saldırı ve cinayetlerde yer alanlar , Savunma Bakanı Ehud Barak , Genelkurmay Başkanı Gabi Eşkinazi ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Evli Maros ' un Yunan ceza kanunu ve uluslararası anlaşmalar kapsamında cezalandırılmaları isteniyor . Yukarıda adı geçen kurum ve kişilere hırsızlık , cinayet , korsanlık , el koyma , şiddet uygulama , zarar verme ve yaralama gibi çok sayıda suçlama yöneltiyor . Bu kişilerin Yunan Ceza Kanunu ' nun hangi maddeleri uyarınca cezalandırılabilecekleri de duyuruldu .