Kaleciler Bu Analize Bakmadan Sahaya Çıkmayacak

Avrupa'nın en önemli 5 liginde, son 4 yıl boyunca atılan her penaltıyı inceleyen Castrol Analistleri, futbolda benzersiz bir çalışmaya imza attı.

  Castrol EDGE Penaltı Analizi , 2010 FIFA Dünya Kupası eleme turlarında futbolculara avantaj sağlayacak . Tanıtımı efsane kaleci ve Castrol elçisi Peter Schmeichel tarafından yapılan Castrol EDGE Penaltı Analizi , yeni bir sistem getiriyor .
Castrol ' ün Performans Analizi ekibi , Avrupa ' nın en önemli 5 liginde ve UEFA Şampiyonlar Ligi ' nde son 4 yıl boyunca atılan her penaltıyı inceledi . Bunlardan başka bir dizi önemli uluslararası maçı da analizlerine ekleyerek Castrol EDGE Penaltı Analiz sistemini oluşturdu .
Futbolseverler ve FIFA Dünya Kupası ' nda finale kalarak yarışan 16 ülkenin kalecileri analizden faydalanarak , rakiplerinin penaltı atışı yapacak oyuncularını ve kalecilerinin başarı oranını araştırabilecekler . Böylece onların vuruş seçimleri ve baskı altında sergiledikleri davranışlarına ilişkin ipuçları elde edebilecekler .
Futbolseverler de her oyuncunun penaltı kartını ve hatta " Castrol EDGE Penaltı Hileleri " dosyasını da bilgisayarlarına indirebilecek . Bu dosyadan , bir bakışta her oyuncu ve kalecinin , seçtikleri herhangi bir maç kombinasyonuna göre son zamanlardaki penaltı performans bilgilerini elde edebilecekler .

KALECİLERİN EN BÜYÜK SİLAHI
FIFA Dünya Kupası tarihinde yapılan penaltı atışlarını analiz eden Castrol ' ün penaltı analizi , baskı duygusunun futbolcular üzerinde önemli bir rol oynadığını da ortaya çıkardı . FIFA Dünya Kupası ' nda , penaltı atışı yapan futbolcular , takımının finale kalma sorumluluğu omuzlarında olduğunda , penaltılarının yalnızca yüzde 40 ' ını gole çevirebiliyor . Öte yandan bir oyuncunun attığı penaltı vuruşu takımın karşılaşmayı kazanmasını sağlayacaksa , vuruşu gole çevirme şansı yüzde 92 seviyesinde .
Peter Schmeichel analize ilişkin , " Penaltı atışı bir kalecinin karşılaştığı en gerilimli durumdur ve bu gerilim Dünya Kupası ' nda daha da yüksektir , çünkü tehlikeye attığınız şeyler çok fazladır . Bir takımın penaltı atışını ne tarafa yapacağını bilmek , kazanmak ve kaybetmek arasındaki fark anlamına gelebilir . Castrol EDGE Penaltı Analizi ' nden faydalanarak , kaleciler rakiplerine karşı silahlanabilir ve rekabet gücü kazanabilirler " dedi .

ANALİSTLER PENALTININ RÖNTGENİNİ ÇEKTİ
Castrol ' ün Performans Analiz ekibi , son 5 FIFA Dünya Kupası ' nda atılan her penaltıyı inceleyerek , hem maçlarda hem de penaltı atışlarında , Güney Afrika ' ya ulaşmayı başaran takımlar için baskının oyuncular üzerinde oluşturduğu etkiyi anlamaya çalıştı .
Çalışmadan çıkan ilginç sonuçlar ise şöyle :
Orta saha oyuncularının yalnızca yüzde 58 ' i kullandıkları penaltı atışını gole çeviriyor .
FIFA Dünya Kupalarında Forvet oyuncuları penaltı vuruşlarını yüzde 74 ' ünü , defans oyuncuları yüzde 69 ' unu ve orta saha oyuncuları ise yüzde 58 ' ini gole çeviriyor .
Oyuncunun yaşı ne kadar büyükse , gol atma şansı o kadar düşüyor . 28 yaşının üzerindeki oyuncuların başarı oranı yalnızca yüzde 71 .
FIFA Dünya Kupalarında 23 yaş altındaki oyuncuların yüzde 85 ' i , 23 ila 28 yaş arasındaki oyuncuların yüzde 78 ' i ve 28 yaş üstündeki oyuncuların yüzde 71 ' i penaltı vuruşlarını gole çeviriyor .
Sol ayakla oynayan oyuncular atışların yüzde 50 ' sini gole çevirirken , sağ ayakla oynayan futbolcuların atışların yüzde 69 ' u gole çeviriyor .
Kırmızı forma giyen kalecilerin hiç biri Dünya Kupasında tek bir top dahi kurtarmamışken , en çok kurtarışı yeşil giyenler yaptı .
Bir FIFA Dünya Kupası ' nda forma rengine göre gol kurtarma oranı : yüzde 38 yeşil , yüzde 35 siyah , yüzde 31 mavi , yüzde 28 gri , yüzde 24 sarı , yüzde 18 mor , yüzde 14 turuncu ve yüzde 0 kırmızı .