İzmir Üniversitesi'nde ilk mezuniyet coşkusu yaşandı

2008-2009 akademik yılında öğretime başlayan İzmir Üniversitesi, ilk mezunlarını verdi. Meslek Yüksekokulu'nun Bilgisayar Programcılığı, Elektronik ve

İzmir Üniversitesi'nde ilk mezuniyet coşkusu yaşandı
2008-2009 akademik yılında öğretime başlayan İzmir Üniversitesi, ilk mezunlarını verdi. Meslek Yüksekokulu'nun Bilgisayar Programcılığı, Elektronik ve Haberleşme Teknolojileri ile Turizm ve Otel İşletmeciliği programlarından mezun olan 113 öğrenci, eski Devlet Bakanı Işılay Saygın ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye'nin de katıldığı törenle diplomalarını aldı. Açılış konuşmalarını Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ali Rıza Sayın ve Mütevelli Heyeti Başkanı Necdet Doğanata yaptı.

Rektör Erciyeş, İzmir Üniversitesi'nin ilk mezunlarından olmanın, öğrencilere farklı bir sorumluluk yüklediğini belirterek, "İş dünyasının taleplerine uygun olarak açılan programlardan mezun olan öğrencilerimizin, mesleki hayatlarında başarılı olacağına inanıyorum. Bugün mezun olan ilk öğrencilerimiz, İzmir Üniversitesi hakkındaki bakış açısını belirleyecek." dedi.

Eğitim dünyasında İzmir Özel Fatih Koleji ile 45 yılı geride bıraktıklarını hatırlatan Mütevelli Heyeti Başkanı Doğanata ise Türkiye'de liseyi bitiren ve üniversite öğrenimi görmek isteyen her gence bu imkanın sunulması gerektiğini vurguladı. Doğanata, "Bu ülkede liseyi bitiren tüm çocuklarımız, istiyorlarsa üniversiteye mutlaka gidebilmeli. 'Bu kadar üniversite mezununa ne lüzum var?' diyenler, belki şunu fark edemiyor, ilköğretime başlayan öğrencilerimizin ancak yüzde 20'si liseden mezun olabiliyor. Onların da ancak bir kısmı üniversiteye girebiliyor ve yine bir kısmı mezun olabiliyor. Ben bununla tatmin olmuyorum ve hiç kimsenin de olmasını istemiyorum." şeklinde konuştu.

Bir ülkenin kalkınmasının, yüksek öğretim mezunlarının bilimsel çalışmalarına bağlı olduğunu dile getiren Necdet Doğanata, "Çok şükür kısa sürede vakıf üniversitesi sayısı 51 oldu, 14 tane izin bekliyor, 96 da devlet üniversitesi var. Türkiye'de toplam üniversite sayısı 161 ama ben 500 üniversitenin de yetmeyeceği kanaatindeyim. Dışarıda kalan öğrencilerin de üniversiteye gitmesini, dünyadaki gençlerle aynı imkanlara sahip olmasını istiyorum. 60 bin öğrencisini başta ABD olmak üzere yurt dışında okutan bir ülkenin geri kalmaması mümkün değil. Ben bu 60 bin öğrenciyi de ülkemizde okutalım, onlara gerekli imkanları sunalım istiyorum." dedi.

Eski Bakan Saygın da belediye başkanlığı yaptığı dönemde her ortamda ara eleman mezunlarına olan ihtiyaçtan bahsedildiğini hatırlatarak, "Dört yıllık mezunlara göre iki yıllık ara eleman üreten meslek yüksekokulu mezunları daha revaçta." diye konuştu.

Daha sonra diploma törenine geçildi. Meslek Yüksekokulu ve Bilgisayar Programcılığı programı dönem birincisi Ayşenur Kökemen, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı dönem birincisi Selen Ündeş ve Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı dönem birincisi Şadiye Aksakal'a diploma ve plaketlerini İl Milli Eğitim Müdürü Üye, Mütevelli Heyeti Başkanı Doğanata ve Rektör Erciyeş verdi. Kökemen'in kütüğe yıldız çakmasından sonra yüksek şeref ve şeref öğrencilerinden başlayarak bütün öğrencilere diplomaları, Işılay Saygın ve İzmir Üniversitesi akademisyenleri tarafından verildi.