Iğdır Valisi Çiçek, çiftçileri tarlalarında ziyaret etti

Iğdır Valisi Amir Çiçek, tarımı daha modern hale getirmek için devlet olarak bütün imkânlarla çiftçinin yanında olduklarını söyledi.

Sebze v

Iğdır Valisi Amir Çiçek, tarımı daha modern hale getirmek için devlet olarak bütün imkânlarla çiftçinin yanında olduklarını söyledi.

Sebze ve meyve üreticilerini tarlalarında ziyaret eden Vali Amir Çiçek, Iğdır'daki toprakların üretim için çok verimli olduğunu belirtti. Alican isimli bir çiftçinin üretim yaptığı tarlalarda incelemelerde bulunduklarını ifade eden Vali Çiçek, "Bu çiftçimiz örnek bir çalışma yaparak ürettiği sebze ve meyveleri erken yetiştirmeyi sağlamış. Tarlasında organik bir tarım örneği sergilemiş. Buradan şunu anlamalıyız; Iğdır Ovası'nda bütün meyve ve sebzelerin yetişmesinin yanında bu meyve ve sebzelerin erken yetiştirme örneğini de görmüş olduk. Toprağa hak ettiği değeri verdikten sonra insan daha kaliteli ve daha çok mahsul alır. Amacımız Iğdır'da daha modern bir tarım biçimi oluşturarak Iğdır markalı ürünler üretmek. Elde edilen ürünleri sadece iç pazarda değil dış pazarda da değerlendirmeliyiz. Bu konuda devlet olarak her zaman çiftçimizin yanındayız. Çiftçimize destek için 24 saat hizmet veren tarım danışmanlarımız var. Bunlar çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırarak onlara teknik konuda yardımcı oluyorlar. Iğdır'da tarıma dayalı ürünlerin bir marka olması için birlikte çalışmalıyız. Tarım İl Müdürlüğümüzle birlikte daha modern bir tarım için teknolojilerden faydalanması içinde çalışacağız. Ülkemiz böyle verimli topraklara sahip oldukça, böyle iş gücüne sahip olduğu sürece daha güçlü, ekonomisi daha güçlü olur." dedi.

Ziyaret ettiği çiftçinin başarılı bir proje ile pazara erken üretim sağladığını belirten Iğdır Üniversitesi Rektörü İsmail Hakkı Yılmaz da , "Çiftçimizin başarılı çalışması devam etmeli ve diğer çiftçiler tarafından da uygulanmalı. Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi olarak da bizlerde her zaman çiftçilerimizin hizmetindeyiz." diye konutu.

Çiftçi Alican Açkan ise, devletin her konuda her zaman çiftçinin yanında olduğunun altını çizerek, ürünleri pazarlama konusunda yardım istedi.

Tarla ziyaretine Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Tarım İl Müdürü Osman Çakır ve ziraat mühendisleri de katıldı.