CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç: Olağanüstü hal uygulaması terörü besler ve kışkırtır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, olağanüstü hal uygulamasına geçilmesi halinde terörün besleneceğini ve kışkırtılarak daha da büyümesine olanak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, olağanüstü hal uygulamasına geçilmesi halinde terörün besleneceğini ve kışkırtılarak daha da büyümesine olanak sağlayacağını savundu.

CHP Samsun İl başkanı ve yönetiminin istifa etmesinin ardından Parti Merkez Yürütme Kurulu kararı ile oluşturulan yeni il yönetim kurulunun devir teslim programına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, basın mensuplarının soruları üzerine gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Terörle mücadele korusunda iktidar partisine desteğiniz olacak mı? şeklindeki soruyu cevaplayan Haluk Koç, iktidar partisinin tek başına yürütmeye çalıştığı içinde kendilerinin bile anlatmakta güçlük çektikleri ama muhalefetin ve iktidar partisinin dışındaki odakların anlamadığı bir açılım yürüttüklerini söyledi.

Haluk Koç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemi olarak, "Bu konuda tek bir siyasi partinin kendi sorumluluğu içinde kendisinin de içini tam dolduramadığı bir takım projelerle bu sorunun karşısına çıkmak mümkün değildir. Türkiye'de tüm siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri, sivil toplum kuruşları, üniversiteler büyük bir toplumsal uzlaşma şemsiyesi altında sorunu tartışmalıdır." dedi.

Partilerin açılım konusunda kırmızı çizgilerinin belli olduğun belirten Genel başkan yardımcısı Koç, şunları söyledi: "Türkiye'nin birliğini bütünlüğünü anayasa temelinde bozacak, bütün önerilere karşı olduğumuzu bildirdik. Bunun yanında bireysel temelde, kişi hak ve özgürlüklerinin yanında olduğumuzu söyledik. Sayın Kılıçdaroğlu'nun önerisi, 'Büyük bir toplumsal çerçeve içerisinde konunun ele alınması ve paylaşılması atılabilecek adımların bu genel uzlaşma çerçevesinde tartışılarak alınılması. Eğer bir görüşme söz konusu olursa, CHP sayın Cumhurbaşkanını ziyarette ilettiği görüşleri bir kere daha sayın başbakana ifade edecektir." "Açılım sürecinde Türkiye nereye doğru gidiyor?" şeklindeki soru üzerine Koç, "Açılım açmazında çırpınan bir AK Parti manzarası görüyoruz. Kendilerinin bile açılım konusunda belli bir fikirleri yok." görüşlerini savundu.

MHP'den gelen olağanüstü hal önerisini değerlendiren Koç, "Olağanüstü hal teklifi, terörü belli açılarda besleyecek ve kışkırtacak daha sonrasında terörü büyüterek karşımıza getirecek bir uygulama olarak görülüyor. Türkiye daha önceki uygulamalarında bunun sonuçlarını gördü." yanıtını verdi.

BİNİCİ: CHP'DE SEVGİ VE SAYGI EKSİK

CHP Samsun Milletvekili Suat Binici ise, CHP'de sevgi ve saygının eksikliğinden yakındı. Devir teslim programında konuşan Binici, "Biz sadece görev değişikliliklerinde bir araya gelmemeliyiz. Biz gücümüzü sadece görev değişikliliklerinde kullanmamalıyız. Biz gücümüzü partimizin her etkinliğinde burada ve arazide kol kola birlikte bu mücadeleyi devam ettirmeliyiz. CHP'de eksik olan sevgi ve saygıdır. CHP kendi arasında sevgi ve saygı tamamladığı zaman mutlaka iktidar olacaktır." ifadelerini kullandı.