Zihinsel Engelli Kardeşler Uzanacak Yardım Elini Bekliyor

Konya'da yıkılmaya yüz tutan bir evde kendileri gibi zihinsel engelli olan babaanneleriyle birlikte yaşayan 4 kardeş, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Zihinsel Engelli Kardeşler Uzanacak Yardım Elini Bekliyor
  Beyşehir ilçesine bağlı Gökçeyuku Köyü Aşağı Mahalle ' de 1 , 5 yıl önce babalarını kaybettikten sonra annelerinin evlerini terk etmesi üzerine ortada kalan Hatice ( 16 ) , İbrahim ( 14 ) , Cemal ( 11 ) ve Ömer Karaşahin ( 12 ) adlı kardeşler , zihinsel engelli olan babaanneleriyle birlikte yaşam sürmeye başladı . Çocuklardan bazıları eğitim hayatını ilköğretim okulu seviyesinde yarım bırakmak zorunda kalırken , yıkılmak üzere olan evde babaanneleriyle birlikte korku içerisinde yaşayan zihinsel engelli 4 kardeş ,
Beyşehir ' deki rehabilitasyon merkezinden yararlanıyorlar .
80 yaşındaki Zeynep Karaşahin , annelerinin evi terk etmesi üzerine ortada kalan 4 torununa bakmaya çalışırken , yıkılmak üzere olan duvarları birbirinden ayrılmış , pencereleri olmayan , üzerinde yüründüğünde sallanan evde yağışlı günlerde damının akması üzerine komşularına sığınmak durumunda kalıyor . Evde bulunan içi boş buzdolabı ise ailenin yaşadığı sefaleti gözler önüne sererken amca Muammer Karaşahin , " Benim de 4 çocuğum var ve durumum ortada . Yağışlı günlerde geçici olarak benim evime sığınıyorlar .
Perişan bir vaziyetteler . Bu evde yaşanmaz . Devletimizden bu çocuklara ve anneme yardım elini uzatarak insanca yaşam sürecekleri bir ev yaptırmasını bekliyoruz . Aç kalmamaları için de gıda ihtiyaçlarının karşılanmasını istiyoruz " dedi .
Aynı köyde yaşayan ve ailenin komşusu olduğunu anlatan Yüksel Akbak ise , " Çok zor durumdalar . Burada yıkılmak üzere olan yaklaşık 100 yıl önce yapılan bir evde oturuyorlar . Yiyecek bulurlarsa yiyorlar , bulmazlarsa açlar . Çocukların gittiği rehabilitasyon merkezindeki yetkililerimiz sağolsun yiyeceklerini gönderiyorlar ama bu sefil hayatları daha ne kadar sürecek . Bu ailenin insanca yaşayacağı bir eve ihtiyacı var . Yetkililerimizin ve hayırsever vatandaşlarımızın yardım elini uzatmasını bekliyoruz " diye
konuştu .