Türkiye G20 ülkeleri arasında büyüme hızında Çin'den sonra ikinci

Bloomberg'in yaptığı habere göre Türkiye krizi atlatma konusunda hayli başarılı bir performans sergiledi.

Türkiye G20 ülkeleri arasında büyüme hızında Çin'den sonra ikinci
  Tü ; rkiye ekonomisinin bu yılın ilk ç ; eyreğinde son altı yılın en hızlı ilk ç ; eyrek bü ; yü ; mesini gö ; sterdiği ve 2008 yılında Lehman Brothers ' ın iflasından sonra yaşanan ekonomik krizin etkilerini bü ; yü ; k oranda ardında bıraktığı ö ; ngö ; rü ; lü ; yor .


Ç ; arşamba gü ; nü ; aç ; ıklanacak bü ; yü ; me rakamları ö ; ncesi Bloomberg ' in dü ; zenlediği ankete katılan 11 ekonomistin beklentilerinin ortalaması geç ; tiğimiz ç ; eyrekteki yıllık yü ; zde 6 bü ; yü ; me rakamına kıyasla bu ç ; eyrekte yıllık yü ; zde 11 ' lik bir bü ; yü ; me beklendiğini ortaya koydu . Eğer bu tahminler yerindeyse , Tü ; rkiye G20 ü ; lkeleri arasında Ç ; in ' den sonra ikinci sırada yer alacak .



Bir yıl ö ; nceki yü ; zde 14 . 5 ' lik kü ; ç ; ü ; lmenin ardından faiz oranlarının tarihi diplerde tutulması Tü ; rk tü ; keticilerini ve şirketleri harcama yapmaya yö ; neltiyor .


Morgan Stanley ' nin Tü ; rkiye , Ortadoğu ve Kuzey Afrika Baş Ekonomisti Tevfik Aksoy , ' Krizin etkisi ağır oldu ancak toparlanma da nispeten hızlı oldu ' dedi .


BLOOMBERG