Madımak olayları anma etkinliği öncesi, aramalar başladı, güvenlik toplantısı yapıldı

Madımak olaylarının yıl dönümü anma etkinlikleri öncesi, Sivas'ta güvenlik önlemleri başladı. Şehir giriş ve çıkışları polis tarafından kontrol edilir

  Madımak olaylarının yıl dönümü anma etkinlikleri öncesi , Sivas ' ta güvenlik önlemleri başladı . Şehir giriş ve çıkışları polis tarafından kontrol edilirken bugün de Sivas Valisi Ali Kolat başkanlığında güvenlik toplantısı yapıldı .

2 Temmuz 1993 ' te yaşanan ve 37 kişinin ölümü ile sonuçlanan Madımak olaylarının 17 . yıl dönümü anma etkinlikleri önümüzdeki Cuma günü Sivas ' ta gerçekleştirilecek . Anma etkinlikleri öncesi şehirde hareketli günler yaşanıyor . Yaşanması muhtemel olayların önüne geçmek için il genelinde güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı . Polis , şehrin giriş ve çıkışlarında dün geceden itibaren kontrollerine başladı . Özellikle yabancı plakalı araçlarda arama yapan polis kimlik kontrolü ve güvenlik soruşturması yapıyor . Polis sürücüleri ve yanındakileri provokatif olaylara karşı uyarılarda bulunuyor .

Güvenlik önlemleri çerçevesinde bugün de Vali Ali Kolat başkanlığında bir toplantı yapıldı . Valilikte yapılan güvenlik toplantısına Garnizon Komutanı Muammer Bayram , Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan , Jandarma Komutanı Murat Arslan katıldı .

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonrası Vali Kolat gazetecilerin sorularını cevapladı . Daha önceki senelerde alınan 2 Temmuz anma etkinliği önlemlerini bugün tekrar gözden geçirdiklerini belirten Kolat , " Tedbir anlamında ne gerekiyorsa onları planladık ve alınması gereken önlemlerimizi alacağız . Tedbirler , halkımızı sıkıntıya sokacak , ulaşımını etkileyecek , işlemlerini yapamayacak ve hareket kabiliyetini sınırlayacak şekilde olmayacak . " dedi . Madımak olaylarının anılmasına halkın olumsuz bakmadığını da vurgulayan Kolat , anma etkinliği için Sivas ' a gelenlere misafir gözüyle bakıldığını söyledi . Kortej yürüyüş saatinin öne alınabileceğini de kaydeden Kolat , etkinliğin saat 12 . 00 gibi bitmesini istediklerini söyledi . " Olumsuz bir olayın olacağını tahmin etmiyorum " diyen Vali Kolat sağduyu çağrısında bulundu . Kolat , " Herkesin bu konuda duyarlı olmasını , konuşmalarında provokatif olabilecek tavır ve davranışlara girilmemesini temenni ediyorum . " diye konuştu .