Endonezya'dan Türkiye'ye, 25 yıl aradan sonra cumhurbaşkanlığı düzeyinde ziyaret

Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak, 28 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde resmi bir ziyarette

  Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ' ün davetlisi olarak , 28 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde resmi bir ziyarette bulunmak üzere Türkiye ' ye gelecek .

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkazi ' nden yapılan açıklamada , Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono ' nun , Cumhurbaşkanı Gül ' ün davetlisi olarak Türkiye ' ye geleceği bildirildi . Açıklamada , 25 yıl aradan sonra ilk defa iki ülke arasında cumhurbaşkanlığı düzeyinde görüşmenin olacağı belirtildi .

Açıklamada , Cumhurbaşkanı Gül ile Endonezya Cumhurbaşkanı Yudhoyono arasında yapılacak görüşmelerde , iki ülke arasındaki ilişkiler ve ilave işbirliği imkanlarının tüm yönleriyle en üst düzeyde ele alınacağı , İKÖ , G-20 ve D-8 başta olmak üzere uluslararası ve çok taraflı platformlardaki verimli diyalog ve işbirliği çerçevesinde güncel bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulacağı dile getirildi . Ziyaret esnasında bir çok alanda anlaşmalar da imzalanacağı ifade edildi .

Ziyaret kapsamında , her iki cumhurbaşkanının katılımıyla İstanbul ' da Türkiye-Endonezya İş Forumu düzenlenecek .

Açıklamada , her iki cumhurbaşkanının katılımyla İstanbul ' da Türkiye-Ehdonezya İş Forumu ' nun yapılacağı da yer aldı . Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi :

" Dost ve kardeş Türkiye ile Endonezya arasındaki ilişkiler karşılıklı güven ve anlayışa dayalı olarak tarihten gelen birikimin de verdiği güçle her alanda ortak menfaatlerimiz temelinde hızlı bir ilerleme göstermektedir . Endonezya ' dan ülkemize 25 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleştirilecek bu ziyaretin , ikili ilişkilerimizin geliştirilmesinde yeni ve önemli bir aşama teşkil edeceği , ayrıca bölgesel ve uluslararası konulardaki diyalog ve işbirliğimizi pekiştireceği değerlendirilmektedir . "