Emniyet Müdürü Aydın: Özel güvenlik okulları, meseleyi ticari değil, güvenlik boyutunda ele almalı

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, özel güvenlik okullarının, meseleyi ticari manada değil, güvenlik boyutunda ele alması gerektiğini söyledi

  Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Mustafa Aydın , özel güvenlik okullarının , meseleyi ticari manada değil , güvenlik boyutunda ele alması gerektiğini söyledi . Aydın , özel güvenlik elamanlarının işin hukuki ve etik boyutunu çok iyi kavramasının doğu olacağını vurguladı .

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından , Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi ' nde " Özel Güvenlik Hizmetleri Uygulamaları , Terör Olayları ve Alınması Gereken Tedbirler ve SGK Bildirimleri " konulu seminer düzenlendi .

Özel güvenlik şirketi yetkilileri ve elemanlarının katıldığı seminerde konuşan Emniyet Müdürü Mustafa Aydın , güvenliğin önemine dikkat çekti .

Mutlu insan yaşamının sihirli anahtarının güvenlik olduğunu ifade eden Aydın , bunun içinde bulunulan dönemde insan yaşamında beslenmeden sonraki en önemli etken olduğunun da altını çizdi . Vatandaşların güvenliğinin makro düzeye kolluk kuvvetleri tarafından sağlandığını ancak , polisin ve jandarmanın sirayet edemediği noktalarda da özel güvenliğin devreye girdiğini kaydeden Aydın , güvenliğe dünden daha fazla ihtiyaç duyduğuna vurgu yaptı .

Aydın , " Özel güvenlik teşkilatı sayısının emniyet teşkilatının sayısından geçmesi ile bunu daha da anladık . Vatandaşın tırnağının incinmesinden dahi bizlerin sorumlu olduğu gerçeği hiç bir zaman unutmamalıyız . İşte tüm bunları sağlayacak şey de başta kolluk kuvvetleri ve özel güvenlik teşkilatında görev yapan insanımızın hukuki bilgisidir . O yüzden özel güvenlik okulları olaya ticari manada değil güvenlik boyutunda ele almalıdır . Güvenlik işini sağlayacak kişilerin , gerçekten bu vasıflara sahip olması gerekir . Güvenlik elemanlarının işin hukuki ve etik boyutunu iyi kavraması gerektiği gibi , ellerindeki ekipmanı da en iyi şekilde kullanabilme yeteneğine sahip olmalılar . " dedi .

Özel güvenlik teşkilatının başta terör olayları olmak üzere diğer güvenlik konularında da hassas olması gerektiğini söyleyen Aydın , çalışmaların bu konu üzerinde yoğunlaştırılmasını istedi .

Kolluk kuvvetlerinin yaşanan olaylara ulaşma konusunda çeşitli nedenlerden dolayı sorun yaşayabildiğini belirten Aydın , " Aradaki zamanı özel güvenlik teşkilatının çok iyi değerlendirmesi lazım . " diye konuştu .

Aydın ' ın konuşmasının ardından " Özel Güvenlik Hizmetleri Uygulamaları , Terör Olayları ve Alınması Gereken Tedbirler ve SGK Bildirimleri " konularında , katılımcılara sunum yapıldı .