Eğitim gönüllüsü işadamı Keleş: Ülkenin temel sorunu eğitim

Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas beldesinde Nursan Demir Çelik şirketi tarafından yaptırılma sözü verilen Anadolu lisesi ve anaokulu tamamlanarak

  Hatay ' ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas beldesinde Nursan Demir Çelik şirketi tarafından yaptırılma sözü verilen Anadolu lisesi ve anaokulu tamamlanarak Milli Eğitim Müdürlüğü ' ne teslim edildi .

Eğitime yaptığı katkılarla 2010 Yılı Üstün Hizmet Ödülü ' ne layık görülen hayırsever işadamı İlyas Keleş tarafından yaptırılan her iki okulda eylül ayında eğitim ve öğretime başlanacak . 13 dönümlük arazi üzerinde inşa edilen Anadolu lisesi 3 bin 500 metrekare kullanım alanına sahip . 5 kattan oluşan lisede 19 derslik bulunuyor .

Eğitime bundan sonraki dönemlerde de desteğinin süreceğini aktaran hayırsever işadamı Keleş , ülkenin temel sorunlarından birinin eğitim olduğunu söyledi . Keleş , " Burada yaşayan , kazanan bir insan olarak bölgemizdeki çocuklarımıza eğitim amaçlı okul yapmak , destek olmak görevimizdir . Vermekten kimse korkmasın . Maddiyat , hedeflerimizin için bir araçtan başka bir şey değildir . Önemli olan insanların içinde iyi bir şeyler yapma isteğinin olmasıdır . Fabrikalar insanlar gibidir . Günü gelince ölürler . Ama okullar hep yaşar , yaşayacaktır . " dedi .