DÜZELTME - Pakdemirli: Gediktepe baskınındaki çoban açıklamasına kargalar bile güler

Sayın Abonemiz, haberin bu halinin dikkate alınmasını rica ederiz.

Eski Başbakan yardımcısı ve bakanlardan Ekrem Pakdemirli, Geçen hafta Hakkâri

  Sayın Abonemiz , haberin bu halinin dikkate alınmasını rica ederiz .

Eski Başbakan yardımcısı ve bakanlardan Ekrem Pakdemirli , Geçen hafta Hakkâri Gediktepe ' deki karakol baskınından sonra yapılan açıklamalara , kargaların bile güleceğini söyledi .

Aceleyle yapılan açıklamaların inandırıcılıktan uzak olduğunu belirten Pakdemirli , şunları kaydetti : " İki açıklama vardı ki kargalar bile güldü . Birincisi , karakoldakiler gelenleri çoban zannederek önlem almamış . Çobanlar , ne zamandan beri davarsız ve topluca geziyor? Çobanlar , sürünün büyüklüğüne göre 1 , 2 veya 3 kişi olur . Davar yoksa , gelen kişilerin çoban olma ihtimali var mı? İkincisi , gelenleri kaçakçı zannettiklerinden ateş açmamışlar . Kaçakçılar artık 20 ' şer , 30 ' ar kişi dolaşıyor , mallar için araba , katır , at gibi hayvanları kullanmayıp yüklerini kendileri mi sırtlıyor? Kaçakçılar , yükünü hayvanlarla bir yerden bir yere götürür ve azami iki kişidirler . Daha sonra yapılan bir açıklamada ise gelenlerin 250 değil , 45-50 kişi olduğu söylendi . Bunlardan 23 ' ü karakolu bastı denildi . Diğer yarısı ne yapıyordu saldırı sırasında? "

Terörle mücadelede özel eğitimli timlerin kullanılması gerektiğini vurgulayan Ekrem Pakdemirli , " Bizdeki ordu dünyanın , ikinci en büyük ordusu . Gel gör ki 4-5 bin baldırı çıplakla başedemiyor . Muazzam kaynaklar harcıyoruz . Bu paranın yarısını , ' Bize bir PKK ' lı getirip teslim edenlere bölüştüreceğiz . ' desek , PKK kendi içinde ortadan çatlar gider . Sınır güvenliğini orduya , dağdaki operasyonları Özel Harekât timlerine bırakın , bir yıl sonra PKK Güneydoğu Anadolu ' dan silinir . " dedi .