Datça'da 'Yaza Merhaba Sokak' Şenliği

Doğal Dokuyu, Mimari ve Kentsel Yapıyı Koruma, Turizmi Teşvik Derneği (DADYADER) tarafından Datça'da düzenlenen 'Yaza Merhaba Sokak Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu.

Datça'da 'Yaza Merhaba Sokak' Şenliği
  ' Yaza Merhaba Sokak Şenliği ' ne Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan , DADYADER Başkanı Asuman Kaymak ve çok sayıda davetli katıldı .
Etkinliğin açılışında konuşan Dernek Başkanı Asuman Kaymak , " Doğal güzelliği bozulmamış , tabii varlıklarını kaybetmemiş ender yerleşim yerlerinden biri olan Datça ' nın bu özelliğini kaybetmemesi için bu derneği kurduk . Datça halkına çeşitli kurslarla meslek öğretme etkinliklerimiz devam ediyor . Seramikçiliğin burada tarihten gelen bir uygulamasına rastladık . Bazı eski ev ve konaklarda seramik işçiliğne rastladık . Bundan dolayı kaybolmuş bu mesleği yeniden canlandırmaya çalışacağız " dedi .
Çeşitli gösterilerin yapıldığı şenlikte Datça ' nın en önemli yöresel geçim kaynağı olan bademle yapılmış çeşitli yiyecek ve tatlılar yarıştı . Yarışmacıların daha önce denenmemiş yiyecek ve tatlı tarifleriyle hazırladığı ürünler değerlendirilirken , jüri üyeleri büyük zorluk çekti . Yapılan değerlendirme sonucunda birinciliği badem ezmesi ile Ülken Akın , ikinciliği badem köftesi ile Mehmet Öneş ve üçüncülüğü ise bademli katmer denemesiyle Ayşe Mıkçı aldı .
Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri , Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan tarafından verildi .