Cidde Havalimanı'nın elektriği için Suudi Arabistan'da ortaklık kurdu

Elektrik, Mekanik Taahhüt sektörünün Türkiye'de ve özellikle Körfez bölgesindeki lider şirketlerinden Anel Elektrik, Suudi Arabistan'ın önde gelen gru

  Elektrik , Mekanik Taahhüt sektörünün Türkiye ' de ve özellikle Körfez bölgesindeki lider şirketlerinden Anel Elektrik , Suudi Arabistan ' ın önde gelen gruplarından Saudi Bin-Ladin Grup ' un ilişkili şirketlerinden BT Applied Technology ( BTAT ) ile şirket kurmak üzere hissedarlık anlaşması imzaladı . Şirket , Suudi Arabistan ' da münhasıran BTAT ve SBG ile çalışacak ve SBG ' nin elektrik-mekanik işlerini yürütecek .

Suudi Arabistan ' da kurulacak ve başlangıç sermayesi 1 milyon riyal olacak şirkette Anel yüzde 35 , BTAT yüzde 65 oranında pay sahibi olacak . Şirket , Suudi Arabistan ' da başta yeni yapılacak Cidde Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı ' nın elektrik-mekanik işleri olmak üzere Suudi Arabistan ' da Elektrik ve Mekanik alanında faaliyet gösterecek .

İhale aşaması yakın zamanda sonlanan ve Bin Laden İnşaat Grubu tarafından birinci fazı 20 milyon yolcu kapasiteli olarak inşa edilecek Cidde Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı , 680 bin metrekarelik inşaat alanı ve 6 , 8 milyar dolarlık proje büyüklüğüyle dünyanın sayılı havalimanları arasında yer alıyor .  

Söz konusu proje tamamlandığında 70 milyon yolcuya hizmet vermesi planlanlanıyor . Başlangıçta Cidde Kral Abdülaziz Havalimanının elektrik-mekanik işlerinin Anel ve BTAT tarafından yürütülmesi için kurulan şirket bölgede aynı zamanda Bin-Ladin grubuna ait çok sayıda inşaatın elektrik-mekanik işlerine de talip oluyor .

Anel Grup ' un taahhüt , telekom , enerji , savunma , bilişim çözümleri ve profesyonel elektronik sektörlerinde Katar , Libya , Suudi Arabistan , Birleşik Arap Emirlikleri , Ürdün , Mısır , Azerbaycan , Gürcistan , Rusya Federasyonu , Kazakistan , Ukrayna ve Bosna Hersek ' te de çalışmaları bulunuyor . Şirketin bazı projeleri arasında ; İstanbul Atatürk Havalimanı , Ankara Esenboğa Havalimanı , İzmir Adnan Menderes Havalimanı , Doha Havalimanı , Batum Havalimanı , Tiflis Havalimanı ,   Marmaray Projesi , Katar Kongre Merkezi , Libya Tripoli Havalimanı , Milgem Projesi , Fujitsu PC üretimi , Türkiye ' de tek cep telefonu üretimi ( General Mobile ) , Türkiye ' de ilk tam otomasyon güneş enerjisi modülü üretimi de yer alıyor . Anel Grup bünyesinde , Anel Mekanik , AnelTech , AnelEnerji , AnelEs , AnelSis , AnelMarin , Anel E-Sistem , AnelYapı , AnelArge , AnelMep , AnelMak , AnelDoğa şirketleri ve Çelikel Vakfı bulunuyor .