Anel Cidde Havalimanı İçin Suudi Arabistan'da Ortaklık Kurdu

Suudi Arabistan'ın önde gelen şirketlerinden Saudi Bin-Ladin (SBG) Grubu'na ait BTAT ile Anel ortak oluyor.

  Elektrik , Mekanik Taahhüt sektörünün Türkiye ' de ve Körfez bölgesindeki önde gelen şirketlerinden Anel Elektrik , Suudi Arabistan ' ın önde gelen gruplarından Saudi Bin-Ladin Grup ' un ilişkili şirketlerinden BT Applied Technology ( BTAT ) ile şirket kurmak üzere hissedarlık anlaşması imzaladı . Şirket , Suudi Arabistan ' da münhasıran BTAT ve SBG ile çalışacak ve SBG ' nin elektrik-mekanik işlerini yürütecek .
Suudi Arabistan ' da kurulacak ve başlangıç sermayesi 1 milyon riyal olacak şirkette Anel yüzde 35 , BTAT yüzde 65 oranında pay sahibi olacak . Şirket Suudi Arabistan ' da başta yeni yapılacak Cidde Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı ' nın elektrik-mekanik işleri olmak üzere Suudi Arabistan ' da Elektrik ve Mekanik alanında faaliyet gösterecek .
İhale aşaması yakın zamanda sonlanan ve Bin Laden İnşaat Grubu tarafından birinci fazı 20 milyon yolcu kapasiteli olarak inşa edilecek Cidde Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı , 680 bin metrekarelik inşaat alanı ve 6 , 8 milyar dolarlık proje büyüklüğüyle dünyanın sayılı havalimanları arasında yer alıyor .
Söz konusu proje tamamlandığında 70 milyon yolcuya hizmet vermesi planlanıyor .