Alman gazetesi 'Bild am Sonntag' İstanbul'u tanıttı

Alman "Bild am Sonntag" gazetesi, "Boğaziçi'nin ritmi" başlığıyla yayımladığı bir yazıda İstanbul'u tanıttı.

  Helge Timmerberg adlı muhabirin İstanbul ' da yaşadıklarının anlatıldığı yazıda , İstanbul ' un ç ; ok hareketli ve tü ; m sorunlarına rağmen yaşam dolu , canlı bir şehir olduğu belirtildi .

Ç ; arşılarıyla ve tarihi mekanlarıyla İstanbul ' un mutlaka gö ; rü ; lmesi gereken bir kent olduğuna işaret edilen yazıda , ' İstanbul Şark ' ın New York ' u . Bu kenti ziyaret etmeyenler , Hamburg , Frankfurt ve Berlin ' de yaşayan Tü ; rklerin neden bu kadar gururlu olduğunu ve kendine gü ; ven duyduğunu da hiç ; bir zaman anlayamayacak ' şeklinde ifadeye yer verildi .

İstanbul ' un kahvehanelerinde nargile iç ; tiğini , tavla oynadığını ifade eden Timmerberg , Topkapı Sarayının ç ; evresindeki tarihi yapıların ve Marmara Denizindeki adaların gü ; zelliğini anlattı .

İstanbul ' un pazarlarının yanı sıra gece eğlencelerinin gü ; zelliğine de işaret edilen yazıda , Beyoğlu ' ndaki eğlencelere ' sanki bir ordu katılıyormuş ' gibi gö ; rü ; ndü ; ğü ; , sabahlara kadar eğlenmek isteyenler iç ; in bu mekanın ç ; ok uygun olduğu kaydedildi .

Vapur ve ezan sesleri ile adaların gü ; zelliğinin de anlatıldığı yazıda , şö ; yle denildi : ' Ve adalardaki martıların ç ; okluğundan , gö ; kyü ; zü ; gü ; lü ; yormuş gibi gö ; rü ; nü ; yor . Gü ; ndü ; z ve gece . '

milliyet