Albay Dursun Çiçek'in Yargılandığı Duruşma Ertelendi

"İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' iddialarına ilişkin duruşma, reddi hakim talebinin değerlendirilmesi için ertelendi

  " İrtica ile Mücadele Eylem Planı ' ' iddialarına ilişkin duruşma , reddi hakim talebinin değerlendirilmesi için ertelendi . Tutuklu sanık albay Dursun Çiçek ' in kızı İrem Çiçek , hazırladıkları savunmaya çok güvendiklerini belirterek , " Ellerinde sadece bir imza var . Bunu da güzel bir şekilde çürütmeye hazırız " dedi .
" İrtica ile Mücadele Eylem Planı ' ' iddialarına ilişkin haklarında dava açılan , aralarında Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan ile Albay Dursun Çiçek ' in de bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına bugün başlandı . Firari Dalan hakkında yakalama kararı bulunurken , duruşmada hazır bulunan tutuklu sanık Dursun Çiçek ' in , ' ' Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek ' ' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor .
İstanbul 13 . Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi ' ndeki salonda görülecek duruşma nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı . Silivri Cezaevi ' ne giriş yapan araçlar , sıkı bir aramadan geçirildi . Duruşmada , tutuklu sanık Albay Dursun Çiçek ' in de aralarında bulunduğu 6 sanık hazır bulundu . Duruşma , sanıkların savunmalarına geçilmeden , reddi hakim talebinin değerlendirilmesi için ertelendi . Duruşmanın ertelenmesi üzerine tutuklu sanıklar cezaevlerine geri gönderildi .
Çıkışta açıklama yapan Çiçek ' in avukatı Celal Ülgen , duruşmanın gömlek dosya üzerinden yapılmasına karar verildiğini ve duruşmanın başladığını belirterek , " Bizim , askeri yargı yolu itirazımız vardı , coğrafi bölge esasına göre yargılama yeri açısından eğer iddianamede ileri sürülen olayların meydana geldiği yere bakarsanız Ankara olduğu için , Ankara özel yetkili mahkemelerin yetkili olacağını söyledik . Örnek olarak da Erzurum ' da görülen Cihaner davasını örnek gösterdik . Ankara dururken , neden İstanbul ' da
yargılanıyor . Bunun yanıtlarını bulmak çok zor . Anladığımız kadarıyla bütün davalar İstanbul ' un egemen olduğu bir yerde toplanmak isteniyor . Buna itirazımız oldu ve itirazımız reddedildi " dedi . Duruşmaya , reddi hakim talebinin incelenmesi için belirsiz bir güne kadar ara verildiğini belirten Avukat Ülgen , " Duruşma gününün ne zaman olacağı sanık vekilleri ve sanıklara tebligatla yapılacak " diye konuştu .
Ülgen , ıslak imza makinası konusundaki sorular üzerine şunları söyledi :
" Islak imza makinesi değil , Poyrazköy davasında 3 boyutlu makineyle bir imza uygulaması yapmıştık . Doğrusu çok acemiydik , henüz makineyi tanımıyorduk . Ama şimdi yaptığımız uygulama çok daha ileri düzeyde bir uygulama . Bu 3 eksenli makineyle bir defada hiçbir organ tarafından tanınmayacak şekilde imzalar atmayı başardık . Bunun 5 eksenli makinede atıldığını düşünürseniz , kimsenin anlaması mümkün olmaz . 5 eksenli makinede kalem , insan eli gibi yatay tutuluyor . İmza makineleri da fiyatları ve kalitelerine
göre çok mükemmel imzalar atıyor . Bunu sadece ıslak imza makinesinin Türkiye ' ye girmesi açısından değerlendirmeyin , bu evrak dışarıya çıkabilir . Bu evrakın dışarıya çıkması veya girmesi gümrüğe tabi değil . Bunu kimse bilemez . Sadece iyi saatte olsunlar bilirler . Sadece makinenin girişine bakarak konuşmak doğru değil . Bu iş bitecek . Balyoz çöküyor , Kafes çöküyor , Poyrazköy çöküyor , Amirallere suikast çöküyor , Ergenekon davaları çöküyor . Ülkemiz , bu kadar kapsamlı komplolar ülkesi olamaz . Bunun üstesinden
geleceğiz . Bu kötü duvar yıkılacak . "
Dursun Çiçek ' in kızı İrem Çiçek ise , " Ben burada babamın kızı olarak bulunuyorum . Bu yüzden buradayım . Bunun dışında diğer avukatlarla hep birlikte çalışıyoruz . Değişik bir süreç var . Davanın nerede görüleceğini tahmin etmek çok zor . Bunu zamanla hep birlikte göreceğiz " dedi . Hazırladıkları savunmaya çok güvendiklerinin altını çizen İrem Çiçek , " Ellerinde sadece bir imza var . Bunu da güzel bir şekilde çürütmeye hazırız . Savunmamızı bir yerde yapacağız mutlaka . Annem , ' bir Dursun Çiçek yarattılar ' diyor .
Babam sizin gördüğünüz gibi bir Dursun Çiçek değil . O insanları çok seven , kimseye komplo düzenleyecek kadar alçak olmayacak bir insandır . Tüm tanık beyanları babamın lehine görüş bildirmiştir . Beyanlar aslında sizin bildiğiniz gibi değil . Var olan gerçekler , olmayan iftiralarla birleştirilip böyle bir komplo hazırlanıyor " diye konuştu .
Ağabeyi ile ilgili iddiaları da yanıtlayan Çiçek , " Ağabeyim New York ' ta işe başlayacağı için buraya dönüş yapamıyor . Vize sıkıntısı var . Babam için internet sitesi açtı . Ağabeyim Sabancı Üniversitesi ' ndeyken , portal halinde AB ' ye giriş gibi konularda çalışma yapan yaklaşık 50 kişilik bir topluluk vardı . Ağabeyim de bunun içinde yer almıştı . Sonra yurt dışına gitti eğitim için . Bu 50 kişilik grup bir anda Genç Siviller adını aldı . Deniz ' e de mailleri geliyor . Hatta bir ara ağabeyimi , babama karşı
düzenledikleri bir yürüyüşe çağırmışlar . Babam , ben ve ağabeyim gülerek karşıladık . Bugün babama karşı yürüyüş yapıyorlar , bunu yanlarına bırakmayı düşünmüyorum " açıklamasında bulundu .
Avukat Ülgen ve İrem Çiçek ' in açıklamalarına bir grup da sloganlarla destek verdi .
Ergenekon Tertibine Karşı Dayanışma Grubu adına açıklama yapan Semiha Gökçen Boya da , " Yıllarca , aylarca süren duruşmalarda , hapishanelerde tutuklu bulunan , özgürlüklerinden yoksun olanların mağduriyetlerini dile getirerek gecikmiş adaletin adaletsizlik olduğunu , asıl tutsakların hukuksuzluğa göz yuman , sesini çıkartmayan , boyun eğen dışarıdaki insanlar olduğunu vurgulamak istiyoruz . Bu ülkede gazetecilik suç oldu . Atatürk ' ü savunmak ve yurtseverlik en büyük suç oldu . Bu karanlık tertibin sorumlularını
ve işbirlikçilerini , yargıyı kendi amaçları için baskı altına alanları kınıyoruz . Gerçekler elbet gün yüzüne çıkacaktır " dedi .